Zelení v hradeckém kraji nemají vedení, hrozí jim rozpuštění

23. září 2010

Krajská organizace Strany zelených v Královéhradeckém kraji stále nemá vedení a hrozí jí rozpuštění. V organizaci jsou dvě křídla, která se nemohou dohodnout na volbě vedení. Řešení nepřinesla ani opakovaná konference o víkendu. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj. Krize začala v lednu, kdy delegáti konference zvolili novým předsedou Miroslava Pavlíčka. Skupina kolem druhého kandidáta Jiřího Kulicha a bývalého disidenta Stanislava Pence tehdy na protest jednání opustila a na volbu devítičlenné rady již nedošlo. Situace se opakovala i tento víkend na opakované konferenci.

První místopředsedkyně strany Dana Kuchtová hodlá předsednictvu strany navrhnout rozpuštění krajské organizace, případně pozastavení její činnosti. "Snažili jsme se jim vysvětlit, že je třeba se dohodnout. Jedna skupina se rozhodla, že to nebude akceptovat a postavila se tvrdě proti ostatním," řekla.
Bývalého krajského předsedu Jaroslav Čiháka před časem vedení strany odvolalo kvůli finančním nesrovnalostem při letošní kampani do parlamentních voleb odvolalo.

Spustit audio