Záznam z Pernštejnské Fortuny na YouTube

19. srpen 2013

Folkový festival na nádvoří pardubického zámku přinesl hned první den, ve čtvrtek 15. srpna vystoupení dvou velkých folkových bardů. Mikiho Ryvolu, autora slavné Bedny od whisky, si mohli v přímém přenosu vychutnat i posluchači regionálního vysílání Českého rozhlasu. Celý večer, tedy i koncert Žalmana & Spol. a skupiny Lístek bylo možné sledovat také ve videopřenosu na YouTube. Záznam přenosu vám nabízíme i nyní na http://www.youtube.com/ceskyrozhlas

Pernštejnská Fortuna vznikla ve spolupráci s Východočeským muzem při příležitosti vyhlášení roku 2012 rokem Pernštejnským. Kromě čtyř koncertních večerů na vnějším zámeckém nádvoří nabídl festival návštěvníkům také vedlejší scénu, kterou byla tradiční Folková pohlazení na Příhrádku. Spojení folkové muziky a historického prostředí se ukazuje jako velmi šťastné - tóny akustických nástrojů ve starodávných romantických zákoutích báječně rezonují.

Pernštejnská Fortuna

Záznam z Pernštejnské Fortuny na YouTube

Poslechněte si v úterý 20.srpna ve Studiu noc v pořadu Folková pohlazení rozhovor Víti Troníčka (autora pořadu) s písničkářem Slávkem Janouškem. Rozhovor vznikl právě na Pernštejnské Fortuně. (přehled frekvencí uvidíte po kliknutí na linky)
Český rozhlas Brno (Jihomoravský a Zlínský kraj)
Český rozhlas České Budějovice
Český rozhlas Hradec Králové
Český rozhlas Olomouc
Český rozhlas Ostrava
Český rozhlas Pardubice
Český rozhlas Plzeň (Plzeňský a Karlovarský kraj)
Český rozhlas Region (Středočeský kraj a Vysočina)
Český rozhlas Sever (Ústecký a Liberecký kraj)

Pokud nestihnete úterní Folková pohlazení ve Studiu noc, můžete si záznam pořadu a rozhovor Víti Troníčka se Slávkem Janouškem poslechnout v archivu iRadia.

autoři: Tomáš Katschner , KAL
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka