Závitky s mrkví a brokolicí /Hotel Černigov Hradec Králové/ 27.3.2010
Suroviny:
Kuřecí plátky, mrkev, brokolice, sůl, pepř, kari koření
Příloha: zapečené brambory se smetanou a sýrem
Suroviny: vařené brambory, sůl, pepř, pórek, smetana, eidam
Postup:
Maso naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením. Na každý plátek dáme kousek uvařené mrkve a brokolice. Zavineme a sepneme párátky.
Maso nejprve zprudka opečeme na pánvi. Když se maso zatáhneme, přendáme závitky do rozpálené trouby a zvolna dopečeme.
Smetanové brambory:
Uvařené brambory nakrájíme na větší plátky, vložíme do zapékací misky.
Posolíme, opepříme, posypeme najemno nakrájeným pórkem, zalijeme trochou smetany a dáme do trouby zapéct. Když jsou brambory prohřáté, dáme navrch strouhaný sýr a zapečeme dozlatova.
Podáváme s pikantním salátem:
Okurku neloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku nakrájíme na menší kostičky, cibuli na slabší půlkolečka, feferonku na menší proužky. Osolíme, opepříme a přidáme olivový olej, cukr a ocet. Promícháme a necháme chvilku rozležet.
Východočeské smaženky:
Suroviny: klasické bramborové těsto, nahrubo nastrouhaná jablka se skořicí, rozinky, oříšky /mandle/, cukr
Cukr moučka a skořice - na obalení.
Postup:
Z bramborového těsta vyválíme větší kolečka. Do jedné poloviny dáme jablka se skořicí, rozinky a oříšky.
Směs přikryjeme druhou polovinou a přimáčkneme kraje.
Vzniklé kapsy vložíme do rozpáleného oleje a opékáme dozlatova.
Kapsy pak vyjmeme a vložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Smaženky ještě horké obalíme v cukru moučka se skořicí.
Vaříme s Habadějem v sobotu 27.3.2010 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.