Zastupitelé Hradce Králové schválili vstup do společnosti Mounfield HK

30. červenec 2013

Město Hradec Králové se stane akcionářem ve společnosti Mountfield HK. Tato společnost vlastní hokejový tým, který by měl nastávající sezónu v krajském městě hrát extraligu. Zastupitelé města odhlasovali nákup 50 procentního podílu.

Přesun hokejové extraligy z Českých Budějovic do Hradce Králové schválili královéhradečtí zastupitelé už 18. června. Společnost Mountfield HK, který vlastní stejnojmenný klub, v polovině července požádala o registraci u rejstříkového soudu a podala si i přihlášku do Českého svazu ledního hokeje. Svaz minulý týden oznámil, že klub Mountfield HK byl přijat za člena hokejového svazu a teď čeká na udělení extraligové licence.

Zástupci města plánují dát do hokeje 13,7 milionu korun na sezonu a také třímiliónový příspěvek na náklady spojené s užíváním hradeckého zimního stadionu.Vedení Hradce Králové si slibuje, že extraliga přitáhne na stadion velký počet fanoušků.

Stadion by měl být na extraligu připravený. Město už nechalo za půl miliónu korun opravit šatny. Ještě bude nutné na střešní konstrukci stadionu upevnit další nosník, aby unesla informační kostku nad led, kterou už odborná firma přestěhovala z Českých Budějovic.

Tým se přesunul do Hradce Králové z Českých Budějovic kvůli sporům s tamní radnicí a Budějovickým Budvarem o čepování piva při domácích zápasech extraligy. V Hradci Králové se dosud hrála první hokejová liga, v té ale Královští lvi pokračovat nebudou.

autoři: ima , ova
Spustit audio