Zapečené mleté maso s bramborami, David Vávra a Hradec, za plaváním do Polska. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Jde o jednoduchý a velmi chutný pokrm, který může připravit i kuchařský začátečník. Mleté maso zapečené s bramborami vám určitě přijde k chuti. Jídla z brambor jsou populární zvláště u dětí. A také na chatách a chalupách, protože jsou rychlá a levná.

V kuchyni je mleté maso ideální pro začátečníky i pro ty, kteří rádi zkoušejí nové chutě. Výhodou je rychlá příprava, snadné dochucení a spousta možností, jak ho připravit. Při práci s mletým masem je nejdůležitější kvalita výchozího produktu. Zkrátka není maso jako maso.

Čtěte také

Architekt, herec a zakladatel divadla Sklep David Vávra přijel do Hradce Králové besedovat o krásách krajského města. Říká, že město které nemá řeku, nic neznamená. A to se o krásně dvěma řekami vytvarovaném Hradci Králové říct opravdu nedá.

Centrum Hradce Králové je pro Davida Vávru fantastický ostrov, který vydržel všechny věky. Včetně doby, která se snažila vše přestavovat. Na besedu si připravil program s názvem 10 důvodů, proč mám rád Hradec Králové. „Je to veliké potěšení, že jste si přišli poslechnout, jak Pražák mluví o Hradci Králové. Je to docela drzost, že ano.“

Čtěte také

Starostové měst a obcí v Broumovském výběžku zvažují přesunutí lekcí školního plavání do Polska. Víc než tisícovka dětí tamních základních a mateřských škol doteď využívala bazén v Broumově patřící soukromé společnosti, ta ale pro školní plavecké kurzy změnila podmínky. Plavání v Polsku, konkrétně třeba v Nowe Rudě, tak může být pro školy v příhraničí levnější.

„Tam je ta spolupráce možná. Říkali, že to není problém,“ říká nezávislý starosta Broumova Arnold Vodochodský. Je ale podle něj potřeba vyřešit několik legislativních podmínek.

autor: baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.