Zapečená bramborová kaše s lečem. Netradiční, ale chutná kombinace

Zdá se vám bramborová kaše jako příliš obyčejné sídlo? Zkuste náš dnešní recept a uvidíte, že i s obyčejnou brambotovou kaší se dá vykouzlit zajímavé a velmi chutné jídlo.

Bramborová kaše neboli bramborové pyré je pokrm připravovaný z vařených brambor. Připravuje se tak, že se oloupou, umyjí a uvaří brambory, pak se rozšťouchají nebo rozmixují a přimíchá se do nich mléko, sůl a máslo.

Udělejte si krásnou kaši bez hrudek a žmolků, tak akorát bramborovou, krémovou a přitom krásně pevnou.

Bramborovou kaši mají ve velké oblibě hlavně děti. Slabší malí jedlíci si dokážou pochutnat i na samotné bramborové kaši bez ničeho dalšího. Bramborová kaše je také součástí mnoha diet, zejména při zažívacích problémech nebo při nemocech trávicího ústrojí.

Je to snad první příloha, kterou jsme ochutnali jako děti. A snad každý ji má rád. Bramborová kaše je zdravá a chutná.

Existuje více způsobů, jak si připravit bramborovou kaši. My máme dnes pro vás tip na zapečenou bramborovou kaši s lečem.

Co budete dnes potřebovat:

800 g brambor
3 lžíce másla
¼ l mléka
sůl
tuk na vymazání zapékací mísy
strouhanka na vysypání zapékací mísy
1 cibule
rostlinný olej
2 zelené papriky
4 rajčata
150 g měkké uzeniny
2 vejce
zelená petrželová nať

Ratatouille
Bramborová kaše

Postup přípravy:
Očištěné a omyté brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Do scezených a rozmačkaných brambor přidáme máslo, horké mléko a vymícháme hladkou kaši, kterou rovnoměrně rozvrstvíme na vymazaný a vysypaný pekáč nebo zapékací mísu.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme na nudličky pokrájené zelené papriky a zlehka osmahneme. Pak přidáme oloupaná na malé kousky pokrájená rajčata, trochu soli a nadrobno nakrájenou uzeninu.
Můžeme trochu podlít, přikryjeme a za občasného míchání dusíme čtvrt hodiny.
Nakonec vmícháme vajíčka a promícháme.
Do bramborové kaše uděláme čtyři větší důlky, které vyplníme připraveným lečem.
Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme.
Před podáváním posypeme sekanou zelenou petrželkou.