Základní a střední školy v Libereckém kraji nabízejí doučování. Mají dohnat výpadky z lockdownu

11. říjen 2021 10:53

Matematika, čeština, cizí jazyky nebo třeba fyzika. Školy po celém Česku začaly ve velkém doučovat. Speciální kurzy pro žáky si vyžádalo Ministerstvo školství. Lekce mají pomoct alespoň částečně dohnat nedostatky z doby lockdownu.

Základní a střední školy v Libereckém kraji nabízejí hodiny navíc po vyučování. Ukládá jim to Národní doučovací plán Ministerstva školství. Rezort přišel s programem kvůli důsledkům distanční výuky; kurzy mají dohnat výpadky ve znalostech z doby distanční výuky během epidemie koronaviru. Doučují se základní předměty: matematika, jazyky, fyzika i chemie.

„Těch dětí je víc, úroveň toho, jak se vzdělávaly, na to každé dítě reagovalo jinak, i každá rodina, takže i když se (děti) připojovaly (k distanční výuce), nemusely se to naučit tak, jak bychom potřebovali, takže ta potřeba (doučování) je větší,“ řekl například ředitel liberecké základní školy Broumovská Martin Mikuš. Natáčela tam redaktorka Šárka Škapiková.

Co se děti na základní škole Broumovská učí a jak se jim to líbí? Jak jim šla distanční výuka? Co na doučování říkají učitelé? Musí se na školách doučovací kroužky platit a do kdy je školy budou pořádat? Poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související