Zahrada východních Čech, největší amatérská výstava v České republice, je svátkem milovníků přírody

7. říjen 2022

V pátek 7. října vysílá Český rozhlas Hradec Králové od 9:04 až do 12:00 hodin přímý přenos z oblíbené zemědělské výstavy Zahrada východních Čech v Častolovicích na Rychnovsku. Moderují Lada Klokočníková a Zdena Kabourková.

Čtěte také

Častolovičtí zahrádkáři věří, že začátkem října přichází takzvané Babí léto a sním i 22. zahrádkářská výstava, která má název Zahrada východních Čech. Na venkovních plochách se bude prezentovat ve třech hangárech sedm okresů východních Čech a osm základní organizace ČZS okresu Rychnov nad Kněžnou, různí výrobci a instituce.

Na své si přijdou i zájemci o bylinky, kaktusy, včelky, drobné zvířectvo a houby. Venkovní prostory budou rozšířeny o párty stan a hudební pódium, kde si návštěvníci mohou odpočinout a s přáteli pobesedovat. Na přání návštěvníků bude výstava tradičně otevřena čtyři dny a to od 6. do 9. října 2022 vždy od 9:00 do 17:00 hodin, v neděli do 16:00 hodin.

Podle názorů odborníků a zápisů v kronice výstav je to největší amatérská výstava v České republice. Všechny vystavované exponáty mají vysokou kvalitu a inspiraci.

Čtěte také

Krásné kolekce jsou připraveny jak pro milovníky ovoce, zeleniny, tak i květin. Výstavní prostory v budovách budou tematicky naaranžovány s názvy: Rozkvetlá zahrada, Domácí sklep, Selský dvůr, a hlavní sál s logem Radost - Krása - Užitek.

Rozšířený doprovodní program bude jak v oblasti odborné, tak i zábavné. Velikým přínosem celé výstavy je generální úprava celé Sokolské zahrady. Zpevněné cesty, výsadba nových okrasných stromů a keřů, včetně dalšího vylepšení zpříjemní celý pobyt na výstavě. Bohatý stánkový prodej a občerstvení je zajištěno.

Pořadatelé připravují Zahradu východních Čech tak, aby to byl svátek nejen zahrádkářů, ale všech milovníků přírody.

Spustit audio

Související