Začala oprava silnice mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou. Hotovo má být za dva roky

6. červenec 2020 10:06

Mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou začala rekonstrukce silnice II/327 v hodnotě přes 143 milionů korun. Většinu nákladů pokryje evropská dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Práce zahrnují rekonstrukci vozovky a revitalizaci odvodnění.

„Silnice II/327 spojující Nový Bydžov a Chlumec nad Cidlinou má velký význam nejen pro místní, ale i pro celý širší region. Jedná se o jednu z největších letošních investic do obnovy krajské silniční sítě,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček z ODS odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Stavba, která bude probíhat za plné uzavírky, začala opravou objízdných tras mezi Pískem a Mlékosrby.

Rekonstrukce je rozdělena do sedmi úseků, jimž odpovídají jednotlivé objízdné trasy pro osobní automobily. Nákladní doprava bude po celou dobu rekonstrukce vedena po silnici I/11, II/328 a II/324 přes Městec Králové.

Čtěte také

Letos se rekonstrukcí dvou úseků - průtahu Nepolis a úseku z Nepolis na Zadražany - prostaví 37 milionů korun.

Stavba bude pokračovat v příštím roce a dokončena bude v roce 2022.

V projektové přípravě je pokračování rekonstrukce ze Zábědova včetně průtahu Nového Bydžova. V plánu je pokračování rekonstrukce směrem na Skřivany, Smidary, Chomutice včetně napojení a koordinace s výstavbou D35 a napojení na stávající silnici I/35.

Oprava silnice (ilustrační foto)

autoři: Vojtěch Krátký , baj | zdroj: Krajský úřad Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související