Za ubytování ve Špindlerově Mlýně zaplatíte na konci ledna příštího roku i dvojnásobek běžné ceny

16. říjen 2022 07:16

Pokud uvažujete o ubytování na poslední lednový víkend ve Špindlerově Mlýně, pak si pospěšte. Hoteliéři mají už teď rezervováno až 90 procent kapacit a někde zdražili i na dvojnásobek. Je to proto, že se v tomto termínu ve městě koná Světový pohár žen v alpském lyžování a pořadatelé čekají, že přijede až dvacet tisíc fanoušků. 

„Mám před sebou poslední lednový víkend a máme víceméně obsazeno. Vidím tam posledních pár volných pokojů.“ Nahlíží ředitel hotelu v centru města Ondřej Leplt do rezervačního systému.

Čtěte také

Plno na tyto dny je téměř z 95 procent. „Zájem byl samozřejmě enormní, stejně jako před čtyřmi lety. Byl to velký kolotoč, Špindlerův Mlýn úplně plný. Všichni měli dlouho dopředu obsazeno.

Ceny za ubytování jdou nahoru. „Samozřejmě jsme zdražili. Bude to jeden z nejdražších termínů. Přirovnal bych to k Silvestru, možná u nás to je ještě víc. Dali jsme skoro jednou tak vysokou cenu za ubytování než normálně.

Ondřej Leplt předpokládá, že turistů a fanoušků bude hodně, proto je potřeba vše připravit. „Restaurace byla od rána do večera plná, takže předpokládáme, že bude asi muset posílit personál. Prostě musíme na to být připraveni surovinově i lidsky.

Čtěte také

Podobně mluví i majitel informačního centra a ubytovacího portálu Martin Jandura. „Pro město Špindlerův Mlýn je to naprosto prestižní akce. Znamená to navýšení objednávek a přípravu na klientelu.

Pořadatelé očekávají, že opět dorazí mnoho fanoušků ze sousedního Slovenska. „Už několik slovenských skupinek turistů projevilo zájem o rezervace a poptávají ubytování. Pokud přijedou fanoušci Petry Vlhové jako minule, tak to bude opravdu mohutná akce.

Přípravy v samotném místě dění jedou. Areál má za sebou obhlídku terénu, na kterou dorazili zástupci Světové lyžařské federace.

Čtěte také

„ Prohlídli si sjezdovku a připravenost celého areálu. V tuto chvíli nás čeká nějaké finální dojednání konkrétních dodavatelů staveb a veškeré infrastruktury, která s tím souvisí, říká šéf organizačního výboru světového poháru Max Gottfried.

A dodává, že potřeba bude hodně brigádníků a pomocných sil a to nejenom do samotného areálu, ale také třeba do občerstvení, stánků nebo do pokladen. „Nabíráme dobrovolníky a samozřejmě současně se také obracíme na profesionály.

Kvůli očekávanému návalu lidí, budou na dopravu ve Špindlerově Mlýně a okolí opět dohlížet policisté.

Spustit audio

Související