Z Mlékosrb na Hradecku vyjede nadměrný náklad, předpokládají se komplikace

22. září 2010

Z Mlékosrb na Hradecku dnes ve 14:00 vyjede nadměrný náklad. Až to Stráže pod Ralskem. Měli by s ním počítat jak řidiči, tak obyvatelé obcí, přes které pojede. Na některých místech totiž nepůjde kvůli transportu elektřina. Upřesňuje regionální mluvčí společnosti ČEZ Šárka Beránková: "Jsou to tři odkalovací nádrže o celkové hmotnosti 23 tun. Pro nás konkrétně to znamená, že naši technici byli požádáni o uvolnění trasy, na některých místech bude nutné zajistit průjezd pod vedením nízkého napětí. Nejvíce postižení budou obyvatelé Mlékosrb a obyvatelé Lovčic. V Mlékosrbech dojde k odpojení kolem poledne, kdy tedy již to vedení nízkého napětí bude vlastně odpojováno na trase, kudy ten nadměrný náklad pojede."

"Předpokládáme, že bychom mohli zapojit všechno v Mlékosrbech kolem 17 hodiny. Podobně na tom budou i Lovčice," dodala mluvčí společnosti ČEZ Šárka Beránková.
Náklad vyjede z Mlékosrb v úterý ve 14:00. Pokračovat bude přes Chlumec nad Cidlinou, Lovčice, Odřepsy, Číněves, Dymokury, Kopidlno a Jičín do Sobotky, kde bude přes noc odstaven. Do Stráže pod Ralskem by měl dorazit přes Horní Bousov, Dolní Krupou, Kuřivody a Mimoň ve středu odpoledne, informoval web Ředitelství silnic a dálnic.
První nákladní souprava měří 28 metrů, druhá je o čtyři metry kratší. Šířka souprav je 5,8 metru, výška 6,2 metru. Každá souprava má celkovou hmotnost asi 45 tun.

Spustit audio