Z areálu technických služeb ve Špindlerově Mlýně se ozývá hluk. Pokračuje přestavba za 100 milionů

7. srpen 2020 08:45

Ve Špindlerově Mlýně pokračuje přestavba areálu technických služeb. Staré budovy už jsou zdemolované. Na jejich místě vznikne například moderní zázemí pro zaměstnance, garáže nebo sběrný dvůr. Práce budou stát 100 milionů korun. Za posledních 10 let se tak jedná o největší investici Špindlerova Mlýna.

„V současné chvíli se v podstatě podařilo zlikvidovat úplně všechny budovy, které měly být odstraněny a zlikvidovány. Budou nahrazeny úplně novými objekty," říká nezávislý starosta Vladimír Staruch, se kterým stojíme přímo v areálu technických služeb.

Čtěte také

Kolem nás jsou hromady kamenů, zbytky zdiva a dalšího materiálu.

„Vidíte v jaké fázi to je. Vše se odváží na určené místo technických služeb. Tam se kompletně třídí veškerá zemina, odpady, betony, suť a hlína," vysvětluje vedoucí stavby Vladimír Vrubel.

A dodává, že dělníci se už chystají na stavbu základů nových budov.
„Budeme dělat přípravu bednění a armování základových pasů, patek a věcí na ocelovou konstrukci."

Pracovníci technických služeb a veškerá technika teď fungují v provizorních prostorách směrem k lanovce na Hromovku.

Ve Špindlerově Mlýně pokračuje přestavba areálu technických služeb. Staré budovy už jsou zdemolované

Podle starosty Vladimíra Starucha se očekává omezení provozu a komplikace s příchodem zimy.
„Určitě ten provoz bude omezen, nejvíce to pocítíme asi v zimním období. Technika bude parkovat venku. To znamená, že technika, která je zapotřebí pro zimní provoz, pokud je uskladněna ve vytápěných garážích, tak je na tom asi lépe, než technika stojící v mrazech venku a pod sněhem."

Čtěte také

Do konce letošního roku by měla být postavena hlavní budova a to včetně střechy, aby v zimních měsících mohli dělníci pracovat uvnitř.

Novinkou budou také oplocení celého areálu, to dosud chybělo.
„Žádné oplocení nebylo, areál nebyl žádným způsobem zabezpečen. A nová stavba, která vzniká, bude celkově oplocena a zajištěna. Prostor bude monitorován a bude nabízet i klidnější dopravu v samotném areálu."

Lidé se dočkají sběrného dvora, který město teď nemá. Podle starosty se je ho zapotřebí také kvůli turistům a hlavně lidem, kteří sem přijíždí do svých bytů.
„Návštěvnost města, návštěvnost vlastníků bytových domů je větší hlavně o víkendech. A samozřejmě zpřístupnění dvora je potom zapotřebí navázat na příjezdy a odjezdy právě těchto osob."

Nový areál by měl být kompletně dostavěn v listopadu příštího roku.

Spustit audio

Související