Xindl X a Jananas napsali novou hymnu Světlušky ZZZ. Ve videoklipu si zahrály známé tváře

19. listopad 2018

Xindl X, skupina Jananas a spousta hvězdných hostů rozsvítili svět nevidomých ve videoklipu k singlu ZZZ, který se stal novou písničkou Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu, který už patnáct let pomáhá těžce zrakově postiženým. A jaké další novinky si pro vás hudební  hvězdy připravily? 

Píseň vznikla ve spolupráci s britským producentem Jonathanem Owusu – Yianomahem.  V klipu vystupují například moderátorka Lucie Výborná, sportovní komentátor Robert Záruba, kardiochirurg Jan Pirk, herci Dana Morávková, Lukáš Pavlásek a Richard Genzer, kapela Slza a mnoho dalších známých tváří.

Nápad oslovit k napsání nové světlušcí písně Xindla X a Jananas vzešel z debat hudebního dramaturga Petra Krále a nadačního fondu, když přemýšleli nad tím, jaké překvapení připravit na koncert k 15. narozeninám Světlušky. „S Xindlem X a kapelou Jananas  jsme se shodli na tom, že nechceme nic smutného a melancholického, ale naopak veselou písničku s pozitivní energií. Trvalo to jen něco málo přes týden po naší schůzce, kdy jsme dostali demonahrávku natočenou na mobil. A hned na první poslech jsme prostě věděli, že je to ono. Hravý song s chytlavou muzikou a skvělým textem, založeným na bezvadném nápadu,“ říká za Světlušku Šárka Jurásková.

Jonas Blue vydává singl Polaroid

Djská superstar, celosvětově známý producent a nezastavitelný hitmaker Jonas Blue vydává singl Polaroid, na kterém spolupracoval s momentálně nejpopulárnějším bývalým členem One Direction Liamem Paynem a herečkou a zpěvačkou v jednom Lennon Stellou. Singl produkoval sám Jonas a autorsky se na něm podílel například písničkář JP Cooper nebo Ed Drewett (Olly Murs/One Direction).

Carly Rae Jepsen vydává singl Party For One!

Multiplatinová na Grammy nominovaná zpěvačka Carly Rae Jepsen vydává singl Party For One, který produkoval Captain Cuts (Bebe Rexha/Halsey/Chainsmokers). K singlu vznikl i videoklip, který se pod taktovkou režiséra Bardia Zenaliho natáčel v New Yorku. Singl pochází z chystaného alba, které vyjde v příštím roce. „Party For One je pro mě hymnou, která oslavuje čas, který člověk tráví sám se sebou. Pro mnoho lidí je ale občas těžké si tyto okamžiky užívat a mnoho z nás se to musí postupně učit,” přibližuje singl Jepsen.

A co dalšího?

Skvělá Londýňanka Jess Glynne, kterou objevili Clean Bandit, vydala 12.10. své druhé album Always In Between a jak teď dobrým zvykem bývá, každá britská hvězda musí mít na albu alespoň jednu písničku od Eda Sheerana, tak právě ta se stala třetím singlem – Thursday. V Británii je už dávno v Top 10.

Železo se má kouti, dokud je žhavé a tak rock band z Las Vegas Imagine Dragons, který se nese na vlně popularity, přispěchal s albovou novinkou Origins. Singly Natural, Zero a Machine dobře znáte, čtvrtým singlem je balada Bad Liar. Tu uslyšíte večer a o víkendech…

autoři: Petr Jungmann , jp
Spustit audio