Výstup na Sněžku je uzavřen, upozorňuje turisty Správa Krkonošského národního parku

14. březen 2020 21:30

Upozorňujeme návštěvníky Krkonošského národního parku, že uzavření hranic na základě rozhodnutí české i polské vlády má své dopady i pro ně! S platností od první minuty neděle 15. března je zakázáno vstupovat z území ČR na území Polska a od půlnoci na pondělí 16. března i z území Polska do ČR. 

Čtěte také

Zákaz se týká i tzv. „zelené hranice“, tedy turistických cest, ať už značených či neznačených.

V Krkonoších to znamená také nepřístupnost hraniční červeně značené cesty, tzv. Hřebenovky neboli Cesty česko-polského přátelství, a to včetně výstupu na vrchol Sněžky po této hraniční trase!

Doporučujeme návštěvníkům Krkonoš vybírat si spíše méně populární a „proslavená“ místa, aby tak předešli riziku vzniku větších skupin.

Mapa uzávěry - vrchol Sněžky je z polské strany je uzavřen!

Upozorňujeme též, že po rozhodnutí české vlády ze sobotního rána jsou zavřené též restaurace všech horských bud v Krkonoších – některé boudy ovšem dokázaly zareagovat nabídkou občerstvení prodejem přes okénko.

V polském KPN jsou všechny horské boudy od soboty uzavřeny.

Provoz musela ukončit i krkonošská lyžařská střediska a nejezdí většina lanovek.

Čtěte také

Krajští hygienici doporučují lidem, kteří se vrátí z rizikových oblastí zasažených koronavirem a jsou bez zdravotních obtíží, aby je kontaktovali. Jak? To je uvedeno na webu www.khshk.cz

V případě zdravotních obtíží by měli lidé volat přímo infekční kliniku fakultní nemocnice - čísla a další postupy jsou na webu www.fnhk.cz

Všechny důležité informace o koronaviru jsou zveřejněné také na webových stránkách krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

autor: baj | zdroje: Správa Krkonošského národního parku , iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související