Výstavba sportoviště na Velkém sídlišti v Berouně se odkládá

23. duben 2003

Výstavba víceúčelového sportoviště na Velkém sídlišti v Berouně se prozatím odkládá. Zástupci města se dohodli na ukončení nájemní smlouvy s firmou V.F.Bowling, která měla na městských pozemcích vybudovat areál s tenisovými kurty, hřištěm s umělým povrchem na tenis, nohejbal, volejbal a streetball a veřejné dětské hřiště.

Podle starosty Jiřího Bessera nese zodpovědnost za zmařený projekt zastupitelstvo, které pomalu rozhodovalo. Někteří zastupitelé neustále vznášeli připomínky, které podle starosty posouvaly výstavbu sportovního areálu za 35 milionů korun z reálné roviny do roviny zbožného přání. Než zastupitelstvo vyslovilo s uzavřením nájemní smlouvy na městské pozemky svůj souhlas, přišla firma V.F.Bowling o nastartované úvěry. S výstavbou víceúčelového sportoviště na Velkém sídlišti však podle něj město nadále počítá.

Nedostatek ploch pro sportování chtějí představitelé města prozatím řešit rekonstrukcí sportoviště u 2.základní školy. Rekonstrukce by měla začít v nejbližších dnech. V roce 2001 pronajalo město firmě V.F.Bowling pozemky v Košťálkově ulici na Velkém sídlišti, aby zde vybudovala víceúčelový sportovní areál, včetně odpovídajícího zázemí.

Spustit audio