Výluka omezila na několik dní vlakové spojení mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou

19. březen 2018 12:30

Na vlakové trati mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou se musí ode dneška cestující připravit na komplikace. Způsobí je několikadenní výluka. Co všechno cestující čeká zjišťovala v regionálním obchodním centru Ředitelství Českých drah reportérka Lucie Peterková.

Cestující na trati Hradec Králové - Chlumec nad Cidlinou se od dnešního dne musí připravit na výuku.

Víc doplňuje Tomáš Fiala, systémový specialista regionálního obchodního centra Ředitelství Českých drah: „Výluka se bude konat až do pondělí 26. března. V denních dobách od 8:35 do 16:35 hodin. V tuto dobu budou všechny vlaky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Přímé spoje, rychlíky, jedou mezi stanicemi Hradec Králové - Chlumec nad Cidlinou, zastávkové vlaky zastaví na všech zastávkách dle jízdního řádu."

Čtěte takéČeské dráhy

V případě, že by se někdo chtěl informovat o tom, jestli v místě, kde je pro něj obvyklé nastupovat, kdy tam ten náhradní spoj staví, kde najde informace?

„Zastávky náhradní autobusové dopravy jsou označeny, informace jsou na zastávkách vyvěšeny. Dále jsou informace na webu Českých drah. A tyto informace také poskytne vyhledávač Českých drah, kde cestující na výluku upozorní," vysvětluje Tomáš Fiala.

Vlaky a železnice mají budoucnost (ilustrační foto)

Budou jezdit výlukové spoje podle časů, na které byli cestující zvyklí u těch vlakových spojů?

„Na tuto výluku je vydán výlukový jízdní řád. Kdy odjezdy některých spojů jsou v dřívější poloze a naopak příjezdy jsou v pozdější časové poloze. Tyto informace cestující obdrží také na výlukovém jízdním řádu, který je vylepen na vlakových zastávkách a stanicích. A též ho najdou ve vyhledávači spojení pro konkrétní daný spoj," doplňuje Tomáš Fiala.

Vlaková výluka mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou potrvá do 26. března 2018.

autoři: Milan Baják , luc
Spustit audio

Související