Vydržíte jet 50 minut rychlostí 5 až 10 km v hodině? V královédvorském safari ano!

8. červenec 2017

Samozřejmě nemám na mysli situaci z běžného provozu na silnici. Ale jet touto rychlostí na výletě, se vyplatí všem návštěvníkům královédvorského safari. Jen tak stačí vstřebat pohled na zvířata, která se tam pohybují ve volných výbězích. Na zebry, antilopy, pakoně, žirafy i na oslíky se občas přiletí podívat i zvědavá sojka.

K takovému nevšedními výletu můžete v ZOO Dvůr Králové nad Labem využít vlastní vůz, safaribus nebo stylový africký truck. A právě do trucku přímo k řidiči a průvodci v jedné osobě Mirku Machkovi usedla s dětmi i reportérka Dana Voňková.

Čtěte také

Zoo Dvůr Králové nad Labem patří u nás k nejkrásnějším zoologickým zahradám. Má členitý terén a tak dobře navozuje pocit divoké přírody.

V Z00 ve Dvoře Králové se zaměřují na africká zvířata. Tuto specializaci prosadil v 60. letech 20. století tehdejší ředitel Josef Vágner, který zorganizoval několik výprav do Afriky a odchytil tam značné množství zvířat, zejména kopytníků (žiraf, zeber, antilop nebo nosorožců).

Díky chovu afrických zvířat přesáhl význam královédvorské Z00 hranice tehdejšího Československa.

Od roku 1989 jezdí po safari upravené turistické autobusy s návštěvníky přímo mezi zvířaty, od roku 2011 mohou lidé projet stejnou trasu také ve vlastních vozech.

K nevšedními výletu můžete v ZOO Dvůr Králové nad Labem využít vlastní vůz, safaribus nebo stylový africký truck

V posledních letech mají k dispozici i stylové africké trucky

Především děti rády pozorují šelmy, opice, hrošíky i hrochy, lvíčky i velké lvy.

Stejně jako vzácné okapi, nosorožce nebo žirafy. Mezi populární atrakce patří krmení žiraf ze speciální lávky nebo procházky s průvodci.

K nevšedními výletu můžete v ZOO Dvůr Králové nad Labem využít vlastní vůz, safaribus nebo stylový africký truck
autor: DV
Spustit audio