Vrchlabský městský úřad opět funguje naplno. Vstup do budovy ale hlídá městská policie

21. duben 2020 10:20

Městští strážníci hlídají vstup do budovy vrchlabské radnice a to proto, aby se dovnitř nedostávalo v jednu chvíli hodně lidí. Úřad je totiž opět v téměř plném provozu a zájem klientů je velký, hlavně na odboru dopravy. Co strážníci kontrolují a jak to u vchodu do budovy vypadá? 

Čtěte také

Příchozí musí dodržovat vládou stanovená pravidla, tedy mít zakryta ústa a nos a dodržovat mezi sebou rozstupy. Vedení města povolilo otevřít pouze jeden vchod do radnice, ostatní jsou až do odvolání uzavřené.

„Kam jdete? Na odbor dopravy? Tak můžete oba. Ale do kanceláře vždy jen jeden a druhý bude čekat venku," u vstupu do vrchlabské radnice stojí trojice strážníků a zastavuje všechny příchozí.

„Když jsme sem přišli, tak už tu čekalo asi 12 lidí. Oni nám nahlásí kam přesně na úřad jdou a my je postupně po jednotlivých osobách pouštíme dovnitř," vysvětluje strážník Jan Poláček, který právě zastavuje u dveří mladou maminku s kočárkem. Ta si jde vyzvednout občanský průkaz.

Městští strážníci hlídají vstup do budovy vrchlabské radnice

Na odboru dopravy jsou otevřeny všechny čtyři přepážky. Zájem lidí byl první den velký a nápor se podle vedoucího odboru Romana Káži očekává celý tento týden.
„Zájem určitě bude, protože vlivem onoho omezení lidé telefonovali, některé úkony jsme vůbec nedělali, jako například přepisy automobilů. Takže většina těch lidí přišla za účelem přepisu auta."

Čtěte také

Na chodbě čeká minimum lidí. Mezi nimi i pan Španihel.
„Přišel jsem přihlásit nové vozidlo do evidence. Jsem tu asi 10 minut. Takže celkem vše v pohodě, jen dole jsem čekal asi tři minuty, než vyšel další žadatel z tohoto odboru a potom mne hned pustili nahoru."

Všichni klienti mají zakrytá ústa, někteří využívají dezinfekci, kterou mají na chodbě k dispozici.
„Přepážky jsme zařídili tak, aby přímý kontakt s klienty byl co nejvíc omezen. Samozřejmě musí mít všichni roušky, je tu dezinfekce. Ta je také na chodbách pro klienty."

Úředníci doporučují lidem, aby nepřicházeli hned, co se úřad otevře, protože to je největší nápor. Lepší je příjít v průběhu dopoledne.

Spustit audio

Související