Vrchlabská radnice otestovala všechny své pracovníky. A bude v tom pokračovat dál u neočkovaných

4. leden 2022 07:26

Pracovníci vrchlabského městského úřadu a všech organizací spravovaných městem se podrobili testování na covid-19. Radnice chtěla po vánočních svátcích a době setkávání lidí zamezit možnému šíření nemoci. V následujících dnech zatím plánuje testovat opět pouze neoočkované. 

Čtěte také

„Rozdám vám testy po jednom balíčku, vedoucí odboru školství Eva Mikšíková rozdává svým podřízeným hned po příchodu do práce testy. „Po 15 minutách uvidíme výsledek.

Na tomto odboru jsou podle vedoucí všichni oočkování. „Pro nás je to po dlouhé době novinka. Ale zase na druhou stranu, jednou za čas zkontrolovat, jestli je všechno v pořádku, si myslím, že je na místě.

Čtěte také

„Už v prosinci jsme se domluvili s vedením města, že po novém roce, hned první pondělí, otestujeme všechny zaměstnance. Očkované i neočkované, také ty, kteří covid prodělali. Vše z preventivních důvodů, vysvětluje tajemník městského úřadu ve Vrchlabí Pavel Řehák, proč se testování podrobují všichni.

Mezi nimi i jeho sekretářka Hana Jónová. „Máme nové testy. Takže jen otevřu krabičku a vůbec mi to nevadí. Naopak, mám dobrý pocit, protože vím, že nic na nikoho nemůžu přenést a jsem si jistější. Takže vůbec mi to testování nevadí.

Testy absolvuje přibližně 130 lidí a to nejen pracovníků úřadu. „Týká se to také našich organizačních složek, pečovatelské služby a jeslí. Včetně strážníků městské policie.

Čtěte také

V následujících dnech hodlá vrchlabská radnice pokračovat v testování, které zavedla doposud, tedy jednou týdně.

Vždy v pondělí se bude týkat opět jen neoočkovaných pracovníků. „Uvidíme, jak se situace vyvine. Kdyby docházelo k nějakým nečekaným zvratům, většímu šíření nákazy například variantou omikron, tak bychom asi změnili strategii a udělali nějaké mimořádné testování podle potřeby.

Testovací sady město dokoupilo, stačit by prý měly až do začátku jara.

Spustit audio

Související