Vrchlabská radnice modernizuje parkovací plochy. Některým řidičům to ale vadí

10. leden 2018 10:55

Ve Vrchlabí modernizují parkovací plochy. Z hliněných ploch budou asfaltové. Tím ale klesá počet parkovacích míst a lidé za ně musí nově hradit poplatek. V plánu má teď město opravu velkého parkoviště u kláštera. Někteří řidiči ale z modernizace nadšení nejsou. 

„Samozřejmě, že ubylo míst. Hodně míst ubylo a to se mi fakt nelíbí. Když se sem naženou lufťáci, tak je to tedy masakr," stěžuje si na parkování ve městě Jaroslav Rousek.

Vítá, že radnice upravila parkoviště u polikliniky a technických služeb. Ale právě kvůli rekonstrukci plochy, se počet míst na parkování zmenšil a lidé navíc musí hradit parkovné: „Nestíhá se to. Jdete k doktorovi, jste objednaný na čas a stejně se to nestihne za tu půlhodinu za pětikorunu."

Úbytek míst kritizuje také důchodce Miroslav: „Nelíbí se mi to. Zvláště jako invalidovi. Vždy je tady jen jedno místo, ale zejména tady před poliklinikou by jich tady mělo být tak aspoň 4 nebo 5."

Radnice podle místostarosty Michala Vávry ze Sdružení Zvon plánuje v úpravách a zpoplatnění parkovacích ploch pokračovat. Zaměří se hlavně na parkoviště u kláštera, kde denně stojí desítky aut.

„Současný stav odpovídá minulosti. Dnešní trend je takový, aby ty plochy byly zpevněné, nemusí to být nutně asfaltová záležitost, ale aby tam člověk prošel suchou nohou v mokrých časech," říká Michal Vávra.

03172805.jpeg

Systém parkování tady není žádný, často lidé marně hledají volné místo. Parkování se zatím neplatí, některá auta tu často stojí celé dny. To chtějí radní změnit.

„Přemýslíme o různých variantách parkování ve Vrchlabí a zvláště tuto plochu chceme zmodernizovat tak, aby byla dostatečně kapacitní, aby obsloužila potřeby obyvatel města i návštěvníků," dodává Michal Vávra.

Nové parkoviště by mělo být hotové nejpozději do čtyř let.

Spustit audio

Související