Vrchlabská radnice chce všechny zaměstnance při návratu po vánočních svátcích otestovat na covid

3. leden 2022 09:58

Všechny zaměstnance vrchlabského městského úřadu čeká testování na covid-19. A to bez rozdílu jestli jsou lidé očkovaní nebo ne. Proč a kolika lidí se to týká zjišťovala redaktorka Kateřina Kohoutová.

Čtěte také

Jednotlivé testovací sady byly na radnici už předem připravené, vedoucí pracovišť a odborů si je při příchodu do zaměstnání vyzvedávají a odnášejí do kanceláří. A tam se jejich podřízení následně testují.

Výsledky postupně nahlašují pověřenému pracovníkovi. S několika lidmi jsem před pár minutami hovořila o tom, jestli jim testování vadí či nikoliv. Všichni jsou vesměs v pohodě a testy přijímají, už jsou na ně tady zvyklí.

Kdo všechno se testům musí podrobit?

Podle tajemníka radnice Pavla Řeháka jde zhruba o 130 zaměstnanců, ale nejsou to pouze úředníci z odborů na radnici a z druhé budovy městského úřadu.

testy PCR, ilustrační foto

Ale i například městští strážníci, pracovníci sociálních služeb a dalších městských organizací. Nebo také zaměstnanci městských jeslí.

Má radnice dostatečné množství testů a hodlá všechny zaměstnance testovat i v dalších dnech?

Po tom dnešním mimořádném testování všech zaměstnanců se vedení města podle tajemníka Pavla Řeháka vrátí k už zavedenému testování. To znamená, že se bude testovat jednou týdně a to pouze ti neočkovaní. Pokud tedy nepřijdou další omezení a nařízení, jak by testování mělo vypadat.

Zásoby testů tady začaly docházet už začátkem prosince a proto město dokoupilo další sady. S těmi by prý měli vystačit do jara.

Spustit audio

Související