Vrchlabí žije olympiádou. Rodáky přivítá na náměstí a v přízemí zámku

26. únor 2018 11:20

Do rodného města by měli dorazit Michal Krčmář, Eva Samková, Karolína Erbanová a Karolína Grohová. Akce se bude konat na náměstí a v přízemí vrchlabského zámku. Prezentovat se také budou úspěchy vrchlabských mladých sportovců z Olympiády dětí a mládeže, která se před několika dny konala v Pardubickém kraji. 

Vrchlabí úderem 14 hodiny ovládne sportovní horečka. Město uvítá olympijské medailisty, kteří odtud pocházejí.

Účast přislíbili stříbrný biatlonista Michal Krčmář a Eva Samková, která získala bronzovou medaili ve snowboardcrossu. Vedle nich se na pódium postaví i běžkyně na lyžích Karolína Grohová. Organizátoři slibují, že udělají vše pro to, aby se lidem s medailí ukázala také bronzová rychlobruslařka Karolína Erbanová, která z Pchjongčchangu přiletí dnes dopoledne.

„Má ještě v Praze tiskovou konferenci. Účast přišlíbili všichni. že tady všichni budou. Ale nemohu zaručit, že se všichni sejdou v jednu chvíli na pódiu. To úplně nevypadá, že se podaří. Ale v průběhu odpoledne by tady měli být všichni," tvrdí vrchlabský starosta Jan Sobotka za Starostové a nezávislí.

Karolína Erbanová

Vítězstvím ožilo celé město a hlavně škola, kam sportovci chodili.

„Celá škola chystá nějaké upomínkové předměty a podobně. Mají to všude po třídách, po chodbách na nástěnkách. Televizní přenosy všichni prožívali a prožívají to i teď po té euforii," říká Petr Jindřich, ředitel ZŠ Náměstí Míru.

A vzpomíná, že tito sportovci byli i vzornými studenty „Všichni tady skončili s vyznamenáním. Ať to byla Kája Grohová, Erbanová, Eva Samková tak i Michal Krčmář."

Na náměstí se objeví velkoplošná obrazovka, kde lidé uvidí sestřihy úspěchů z olympiády. Kdo bude mít zájem o podpis, může si zajít do budovy vrchlabského zámku, kde budou sportovci připraveni.

03785926.jpeg

Na pódiu se kromě olympijských medailistů přestaví podle starosty Jana Sobotky také jejich dřívější trenéři. Mezi nimi Aleš Suk. „Protože ten je spjatý s těmi úspěšnými olympioniky. Je to takový náš doyen, která na tom všem má obrovskou zásluhu."

Pořadatelé akce předpokládají, že dorazí stoky fanoušků, jako před 4 lety, kdy Vrchlabí vítalo zlatou Evu Samkovou ze Soči.

Spustit audio

Související