Vrchlabí mimořádně podpoří zdejší turistický ruch. V centru města začal jezdit turistický vláček

16. červenec 2020 10:02

Vrchlabí více podpoří cestovní ruch. Důvodem je pandemie koronaviru. Cílem je nalákat turisty do horského města a nabídnout jim novinky. Vrchlabí rozšiřuje například počet naučných stezek a v centru města i okolí začal jezdit nový turistický vláček.

Nikola Bubáková s kolegou kontrolují, jestli jsou všechny vagony zajištěny a turistický vláček vyráží na cestu.
„Máme namířeno na zámek, okolo zimního stadionu a zadem okolo parku."

Čtěte také

Vláček jezdí malý okruh po Vrchlabí s několika zastávkami a velký okruh po okolí.

„Hlavní ideou celého tohoto projektu bylo propojit turismus na Strážném a na Benecku s městem Vrchlabí. A pomaličku to napojit třeba i na lanovku na Žalý," vysvětluje provozovatel nové dopravní atrakce v horském městě Vladimír Klenz.

Město tuto aktivitu podpořilo.
„Protože nám umožnilo jezdit po atraktivních trasách, které ukáží krásy Vrchlabí včetně náměstí, kláštera a kostela. A hlavně nám umožnilo otočit se u zámku."

Vrchlabí více podpoří cestovní ruch. Důvodem je pandemie koronaviru

„Vnímáme, že ten letošní rok je pro cestovní ruch velmi specifický tím, že byl hodně postižen krizí. Její dopady budou pokračovat i v dalších měsících. Takže jsme se rozhodli mimořádně letos tento segment podpořit. Uvolnili jsme zkušebních 200 tisíc korun na posílení propagace města především v elektronických médiích a na internetových sítích," vysvětluje místostarosta Michal Vávra ze sdružení Zvon.

„Cestovní ruch je pro Vrchlabí důležitý, protože kromě tradičního průmyslu dává práci mnoha lidem. A vnímáme ho jako jeden z pilířů ekonomiky našeho města."

Čtěte také

Podle vedení městě je potřeba turisty nalákat a nabídnout jim různá vyžití. Proto se v těchto dnech například na náměstí Míru objevila obří socha ve tvaru židle, pod kterou mohou lidé procházet. Rozšířily se prohlídky města s průvodcem a přibyly nové naučné stezky.

„Naučných stezek už máme ve Vrchlabí několik. Ať už je to po pamětihodnostech města, nebo i kratší naučné stezky pro děti, ať už s kvízem nebo že jdou jen po zelené značce," říká vedoucí infocentra Karla Svatá.

Vedení Vrchlabí plánuje podporu turismu i v příštím roce a také chce oslovit odborníky, kteří by s propagací města pomáhali.

Spustit audio

Související