Vražda stopařky u Jičína - žádost o pomoc

22. září 2010

Policie České republiky se nadále intenzivně zabývá dosud nevyřešeným případem brutální vraždy 20 leté studentky Dity Joudalové, ke které došlo při autostopu v odpoledních hodinách dne 2.7.2005 poblíž obce Keteň na Jičínsku. Policii se podařilo ustanovit řidiče zeleného vozidla Citroen Berlingo, které se v tu dobu vyskytovalo poblíž místa činu. Tento řidič byl z okruhu možných pachatelů vyloučen. Naopak se dosud nepodařilo ustanovit řidiče tmavé modrého vozidla, které bylo rovněž v době vraždy poblíž místa činu a ke kterému se dosud podařilo zjistit, že se jedná pravděpodobně o vozidlo ŠKODA Favorit nebo Felicia. K řidiči je známo, že to byl muž ve věku 25-35 let, vysoké atletické postavy, tmavých vlasů, oblečen byl do letních krátkých kalhot a letní košile s krátkým rukávem.

Z tohoto důvodu žádáme opětovně veřejnost o pomoc při ustanovení řidiče tmavě modré škodovky. Zejména pak žádáme stopařky, které řidič podobného popisu v tmavě modrém vozidel Škoda někdy při autostopu vezl, aby se policii ozvaly na linku 158.
Dvacetiletá studentka cestovala stopem z Náchoda do Liberce na brigádu. Její tělo našel v příkopu u silnice kolemjdoucí. Policie při pátrání po pachateli opakovaně požádala o spolupráci veřejnost, například pátrala po lahvově zeleném automobilu typu Peugeot Partner, Citroen Berlingo či Renault Kangoo, který se pohyboval na místě vraždy. Řidiče automobilu, který se v tu dobu vyskytoval v zeleném vozidle nedaleko místa činu, policie již vypátrala. Tento řidič byl ale z okruhu možných pachatelů vyloučen.

Spustit audio