Volejbalisté Karlovarska vyzvou nejlepší tým Ligy mistrů

31. leden 2019 12:00

Hlavní fáze volejbalové Ligy mistrů má tento týden na programu první kolo odvetných zápasů. Šampion české extraligy nastoupí na hřišti favorita soutěže, týmu Cucine Lube Civitanova.

„Italská liga je jedna z nejlepších na světě, herní kvalitou, fanoušky i zázemím, těším se na všechno, co se zápasu týká,“ hlásil z dějiště utkání kapitán VK ČEZ Karlovarsko Ondřej Hudeček.

Italský tým prochází Ligou mistrů suverénně, všechny tři dosavadní zápasy vyhrál 3:0 a jako jediný celek v soutěži zatím neztratil ani set. Stejným výsledkem zvítězil i v nedělním duelu italské ligy s Monzou.

„Za úspěch budeme brát jakýkoli náš dobrý výkon, jestli to bude stačit na nějakou koncovku nebo na výhru v setu, od toho bych se zkusil odprostit, hlavně chci, abychom podali kvalitní a bojovný výkon,“ burcuje Hudeček.

Volejbalistům Karlovarska se v posledním období také daří, nejprve stvrdili postup do semifinále Českého poháru a v lize pak vyhráli hladce v Benátkách nad Jizerou. „Na Ligu mistrů jsme nic moc neměnili, jedeme zaběhnutou rutinu,“ dodal Hudeček k přípravě na zápas v Civitanově. „Jsme posíleni dvěma výhrami, tak doufejme, že jsme tím získali větší týmovou pohodu.“

Utkání Civitanovy s Karlovarskem začíná dnes ve 20:30 hodin, druhý duel skupiny B svedou polský Kedzierzyn-Kožle a italská Modena.

autor: Radim Jehlík | zdroj: VK ČEZ Karlovarsko
Spustit audio