Volejbal z Odolena Vody si po sporech s městem hledá azyl jinde

16. duben 2003

Nad dalším působením mužského volejbalového klubu v tradiční baště Odolena Vodě visí velký otazník. Město nedaleko Prahy prostřednictvím starosty Jiřího Nedomy vypovědělo klubu smlouvu na provozování sportovní haly a pronajalo ji jiné firmě. S ní se však majitel Jindřich Neumann nedohodl na nových podmínkách, a tak si extraligový finalista z této sezony začíná hledat azyl jinde. Pomoc mu zatím nabídly Kralupy nad Vltavou a Kladno.

Volejbal vznikl v Odoleně Vodě v roce 1954 a minimálně za poslední tři desetiletí se nedočkal od města finanční podpory. Navzdory pravidelnému placení nájmu dostal klub k 31. květnu výpověď a novým pronajímatelem haly se již od února stala pražská firma Dvoza s.r.o. Neumann však pochybuje o její serióznosti; firma má fiktivní sídlo a pro provozování činnosti v oblasti reklam, což je jablkem sváru, jí chybí živnostenské listy. Proto Neumann podal na starostu i na Dvozu trestní oznámení. "U společnosti Dvoza pro podvod a neoprávněné podnikání, u pana starosty pro podvod a porušování povinností při správě cizího majetku," uvedl Neumann.

Sportovní hala v Odoleně Vodě, kterou spolu s extraligovým týmem mužů využívají další tři volejbalové oddíly a pro hodiny tělocviku i základní školy, přitom má velmi špatné zázemí. Do oprav v poslední době investoval pouze pronajímatel, společnost Odolena Voda volley-ball. Hrozící krach šestinásobný mistr ligy odvrátil již před dvěma lety, po odstoupení hlavního sponzora Aera v polovině sezony. Přes veškeré problémy volejbalisté budou za své útočiště i nyní bojovat. "Jsme tu doma a jsme hrdí na tradici, kterou klub má," dodal Neumann. I tak se může stát, že v pondělí nastoupili volejbalisté proti Liberci v druhém zápase o titul ve své hale naposledy.

Spustit audio