Vlakové spojení mezi Hradcem Králové a Jaroměří omezila na několik dní výluka

27. březen 2018 09:35

Na vlakové trati mezi Hradcem Králové a Jaroměří se musí ode dneška cestující připravit na komplikace. Způsobí je několikadenní částečná výluka. Co všechno cestující čeká zjištovala v regionálním obchodním centru Ředitelství Českých drah reportérka Lucie Peterková.

Na vlakové trati 031 trasa Pardubice - Hradec Králové - Jaroměř bude od dnešního dne vlaková výluku.

Více dodává Tomáš Fiala, systémový specialista regionálního obchodního centra Ředitelství Českých drah: „Výluka se bude konat v pracovních dnech 27.3. až 29.3. v době od 8:40 do 15:20 hodin. V tuto dobu budou všechny vlaky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Všechny vlaky jsou nahrazeny v úseku Hradec Králové až Jaroměř a opačně. Přímé spoje za rychlíky a spěšné vlaky zastavují pouze v Hradci Králové a Jaroměři. Zastávkové spoje zastavují na všech zastávkách dle pravidelného jízdního řádu."

Pokud by se někdo chtěl přesvědčit o tom, že právě jeho spoj zastaví tam, kde potžebuje, kde najde potřebné informace?

„Informace jsou zveřejněny na vývěskách, na webu Českých drah a dále je cestující zjistí na vyhledávači konkrétního spojení pro svůj vlak," vysvětluje Tomáš Fiala.

České dráhy, vlak, doprava, PID, koleje

Platí i při této výluce, že je dodržen původní jízdní řád?

„U této výluky není vydán výlukový jízdní řád. Náhradní autobusová doprava jezdí podle pravidelného jízdního řádu. Ale vzhledem k tomu, že jízdní doby autobusů jsou někdy delší, může někdy docházet ke zpoždění 5 až 10 minut," doplňuje Tomáš Fiala.

Z jakého důvodu probíhá právě tahle výluka na trati Hradec Králové - Jaroměř a zpět?

„V letošním roce začala rekonstrukce železniční stanice Jaroměř. A tato výluka je v souvislosti s touto rekonstrukcí, kdy další výluky budou pokračovat v tomto roce. A největší výluka nás čeká v období 14.7. až 10.8.," dodává Tomáš Fiala.

Výluka na trati Pardubice - Hradec Králové - Jaroměř na trase mězi Hradcem Králové a Jaroměří potrvá až do 29. března.

autoři: Milan Baják , luc
Spustit audio

Související