Vladimír Burjánek: Pošta

3. září 2017

Asi před dvěma týdny jsem stál ve frontě u poštovní přepážky a trpělivě čekal. Prohlížel jsem si zatím, co všechno může pošta svým zákazníkům nabídnout kromě tradičních služeb. A také jsem si vzpomněl na dobu minulou, když někdo pro pošty vymyslel onen přenádherný reklamní slogan - Dnes podáte, zítra dodáme. Když si ho lidé začali přetvářet na reálnější provolání - Dnes podáte, od zítřka hledáte, Česká pošta raději toto mnohdy neplatné provolání o dodávkách zrušila.

Stál jsem tedy na poště a čekal proto, že paní poštmistrová řešila s jednou starostlivou maminkou, jejíž děcko bylo na letním táboře, veliký problém. Žena potřebovala synovi poslat balíček s gumovkami, aby tam, byl co nejdříve. Jak jí vysvětlila paní za přepážkou, muselo by to být do vlastních rukou, což zaručuje rychlost.

Kámen úrazu byl ovšem v tom, že příjemce byl nezletilý, bez průkazu totožnosti a doručitel by mu tedy správně neměl balíček dát.. Nakonec se domluvily a na zásilku napsaly, že adresát je děcko a aby to převzal někdo z vedoucích tábora. Tak snad nešťastník ty holínky obdržel.

Ale už to mohlo dopadnout tak trochu podle onoho hesla. Dnes podáte od zítřka čekáte a možná i hledáte.

Holinky
Spustit audio