VIDEO: V Rakousku ukradené auto směřující do Polska zastavili policisté u Jaroměře

23. září 2019 12:34

Policistům Pohotovostního a eskortního oddělení Královéhradecké policie se ve spolupráci s dalšími kolegy podařilo díky skvělé práci zadržet v uplynulých dnech u Jaroměře 31letého cizince v okamžiku, kdy s autem ukradeným v Rakousku mířil do Polska. 

Čtěte také

Informaci o odcizení vozidla získali policisté od rakouských kolegů v ranních hodinách a po 11 hodině dopoledne byl cizinec už bezpečně zastaven, zadržen a následně umístěn na základě Evropského zatýkacího rozkazu do vydávací vazby. Odtud bude po provedení všech potřebných úkonů předán do Rakouska k trestnímu řízení.

Auto bude moci být bez poškození vráceno majiteli

Bohužel i v tomto případě se potvrdilo, že řidič byl pod vlivem drog. Orientační zkouška prokázala v jeho těle přítomnost pervitinu. Byl tedy nebezpečný nejenom sobě, ale hlavně svému okolí.

V Rakousku ukradené auto směřující do Polska zastavili policisté u Jaroměře

Šetřením v evidencích navíc policisté zjistili, že se jedná o osobu, která má za sebou v Polsku bohatou kriminální minulost. Vyšetřování do doby předání cizince do Rakouska povedou hradečtí kriminalisté.

Hlavním cílem policistů při pronásledování vozidel je, aby nebyly ohroženy životy a zdraví osob a pokud je to trochu možné, aby nebyla způsobená škoda na majetku. I v tomto případě se jim to beze zbytku podařilo.

autor: baj | zdroj: Policie ČR

Související