VIDEO: Řidič nabídl v Hradci Králové strážníkům padesátitisícový úplatek. Hrozí mu až 6 let vězení

15. říjen 2020 15:35

Padesátitisícový úplatek nabízel strážníkům muž, kterého hlídka městské policie v Hradci Králové zadržela poté, co se jim snažil utéct. Celá událost započala ve chvíli, kdy vozidlo Audi, jedoucí po vedlejší silnici, nedalo na křižovatce přednost vozidlu městské policie.

Čtěte také

Řidič se centrem Hradce Králové řítil vysokou rychlostí a nereagoval na pokyn k zastavení. Pohyboval se v protisměru, projížděl zákazem vjezdu a hlídce se snažil ujet. Jeho nebezpečná jízda skončila ve chvíli, kdy si o obrubník prorazil přední pneumatiku.

Poté, co vystoupil z vozidla, snažil se hlídce namluvit, že on řidičem není, pouze zde prochází. Toto tvrzení mu však nevydrželo dlouho. Byl vyzván k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla a dechové zkoušce. Muž však u sebe žádné doklady neměl a zkoušku na přítomnost alkoholu odmítl.

Strážníkům však nabídl dohodu. Pokud ho nechají jít, dá každému z nich 50 000 korun. Strážníci muže upozornili, že celý rozhovor je nahráván, přesto svoji nabídku ještě jedou zopakoval.

Po nebezpečné jízdě městem se řidič snažil strážníkům utéct

Strážníci ho informovali, že je podezřelý z trestného činu podplácení a je přivolána hlídka Policie ČR. Muž se náhle rozběhl z místa a začal utíkat směrem do parku. Bylo vidět, jak při běhu něco odhazuje do trávy. Nereagoval na výzvy k zastavení a snažil se ztratit ve tmě.

Čtěte také

Strážníci ho po několika minutách dostihli a nasadili mu pouta. Odvedli ho zpět k vozidlu. V trávě byly nalezeny odhozené klíčky od vozidla. To již byla na místě i hlídka Policie ČR, která si muže převzala k dořešení.

Muž až na druhou výzvu přivolané policejní hlídce sdělil svoji totožnost, ale opětovně odmítl se podrobit dechové zkoušce i testu na návykové látky.

Zadrženého 33letého muže policisté převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům, kde zjistili, že má udělen roční zákaz řízení s platností do června příštího roku.

Na základě skutečností byl včerejšího dne obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a zločinu podplácení, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 6 let. Navíc se bude zpovídat z přestupku proti majetku, protože na služebně v jedné místnosti rozbil několika údery stropní svítidlo.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související