VIDEO: Požár zasáhl rodinný dům v náchodské Bělovsi, škoda přesahuje 1,5 milionu korun

15. březen 2023 09:14

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda zasahovali v úterý večer u požáru rodinného domu v části Běloves, ulice Na Rovince. Už při příjezdu jednotek byl bungalov zasažen plameny v celém rozsahu, požár byl v pokročilé fázi. 

Hasiči se snažili oheň rychle lokalizovat, aby nehrozilo jeho rozšíření do okolí, kde stála mimo jiné blízko i budova mateřské školy. To se jim rychle podařilo, lokalizaci hlásil velitel zásahu už kolem 20:30 a další asi tři hodiny trvalo dohašování konstrukcí a vynášení uskladněných věcí z objektu. Likvidace požáru byla kolem 23:20.

Čtěte také

Dobrovolní hasiči pak dohlíželi na místo až do ranních hodin.

Při události byla zraněna jedna civilní osoba, byla v péči posádky zdravotnické záchranné služby.

Příčina vzniku požáru nebyla zatím stanovena, zjišťují ji vyšetřovatelé hasičů. Podrobné ohledání místa se uskuteční ve středu (15. 3.) za denního světla a po vychladnutí požářiště. Škoda byla předběžným odhadem stanovena asi na 1,5 milionu korun.

Na místě zasahovaly jednotky s pěti cisternami i automobilovým žebříkem. Hasiči využívali při zásahu dýchací techniku, její zásobu dovezl z náchodské stanice technický automobil chemický.

Požár zasáhl rodinný dům v náchodské Bělovsi, škoda přesahuje 1,5 milionu korun

Na zásahu se podíleli profesionální hasiči ze stanice Náchod a dobrovolné jednotky z Náchoda - družstva Běloves a město.

Související