VIDEO: Požár v areálu firmy Hauk v Polici nad Metují na Náchodsku, škoda přesáhne 100 milionů korun

6. květen 2020 08:42

Desítky hasičů se už několik hodin snaží v Polici nad Metují na Náchodsku uhasit požár výrobní haly firmy Hauk. Podle prvních odhadů škoda přesáhne 100 miliónů korun. Jak to na místě vypadá sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová.

"Požár stále není lokalizován a může se dále šířit," uvedla mluvčí. "Nemám informace o tom, že by byl někdo zraněn," dodala.

Příčinu vzniku ohně určí až vyšetřovatel, který se ale na místo dostane nejdříve odpoledne.

Hlášení o požáru hasiči dostali kolem 02:30. Při jejich příjezdu na místo už továrna naplno hořela.

"Hasiči se proto soustředili i na ochlazování okolních objektů," řekla mluvčí.

Na místě je 12 hasičských jednotek, vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu. Dorazila také mobilní chemická laboratoř, která měří koncentraci zplodin v ovzduší v okolí místa požáru.

Město vyzvalo obyvatele, aby do odvolání nevětrali.

Velký požár v areálu firmy v Polici nad Metují na Náchodsku

Podle polického starosty Jiřího Berana vzplál tovární objekt v ulici 17. listopadu, který v minulosti patřil textilní společnosti Veba Broumov. Firma Hauk továrnu loni koupila a chystala v ní rozšíření výroby.

Hlavního areálu firmy Hauk, který je také v ulici 17. listopadu, se požár nijak nedotkl.

Kvůli požáru policie uzavřela silnici z Police nad Metují směrem na Bezděkov nad Metují. Řidiči se do Police nad Metují dostanou po hlavní silnici přes Velké Petrovice.

Firma Hauk vyrábí díly pro automobilový průmysl. Kovové lisované díly například dělá pro automobilku Škoda Auto a další značky koncernu Volkswagen. Výrobní areál v ulici 17. listopadu má rozlohu pět hektarů.

autoři: Václav Plecháček , baj | zdroj: ČTK
Spustit audio