VIDEO: Opilého a zdrogovaného řidiče kradeného auta zadržela policie na dálnici D11 u Hradce

13. červen 2019 13:42

Ve čtvrtek 13. června v 5 hodin ráno zadrželi policisté Pohotovostního a eskortního oddělení ve spolupráci s dálničním oddělení Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje vozidlo Mercedes Benz, které bylo odcizeno v Praze. 

Čtyřicetiletý řidič polské státní příslušnosti jel od Prahy na Hradec Králové vysokou rychlostí a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.

Smrt na přechodu v Hradci Králové. Osobní vozidlo srazilo chodkyni

Tragická dopravní nehoda v Hradci Králové na křižovatce ulic Gočárova a Střelecká

V úterý 11. června krátce před desátou hodinou dopolední se stala v Hradci Králové na křižovatce ulic Gočárova a Střelecká tragická dopravní nehoda. Řidič osobního vozidla značky Citroen Berlingo, který jel od Lipek po ulici Střelecká, srazil na přechodu pro chodce ženu, která na místě na následky zranění zemřela. 

Zpočátku vozidlo pronásledovali policisté dálničního oddělení, zastavit se ho podařilo jejich kolegům, a to tak bezpečně, že nedošlo k žádnému zranění ani většímu poškození vozdidel.

Nicméně vzhledem k tomu, že řidič odcizeného vozidla auto bezpečně nezajistil proti pohybu, vozidlo po zastavení samovolně narazilo do boku služebního auta.

Na místo vyjel výjezd krajských kriminalistů, přijeli i kolegové z Krajského ředitelství policie hl. města Prahy. Vozidlo bylo důkladně ohledáno a řidič byl převezen k potřebným úkonům na obvodní oddělení 1 Hradec Králové, odkud si ho poté převezli vyšetřovatelé do Prahy.

Opilého a zdrogovaného řidiče kradeného auta zadržela policie na dálnici D11 u Hradce Králové

Orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u řidiče pozitivní, a to 1,22 promile alkoholu v dechu pozitivní byl i test na přítomnost drog.

Po dobu šetření události na místě byla dálnice v daném úseku zcela uzavřena a provoz byl odkláněn až do 9 hodiny na sjezdu na Opatovice nad Labem.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související