VIDEO: Na Trutnovsku ujížděl zdrogovaný motorkář policistům, upozornil na sebe špatným předjížděním

12. červenec 2022 10:29

Předjíždějícího motorkáře přes odbočovací pruh si v neděli večer 10. července 2022 krátce po 21. hodině všimli trutnovští policisté na Náchodské ulici a proto se ho rozhodli zkontrolovat.
Policisté za použití výstražných světel a nápisu „STOP“ muže zastavili, přičemž on jim v průběhu vystupování ze služebního vozidla začal ujíždět.

Policisté se neprodleně vrátili do vozidla a rozjeli se za ním, museli zrychlit až na 141 km/h v obci, aby jim neujel. O pár kilometrů dál však v neprůjezdném terénu havaroval a policisté ho dohonili a následně zajistili. Při prohlídce jsme u něho nalezli plynovou pistoli, kterou jsme mu odebrali.

Na Trutnovsku ujížděl zdrogovaný motorkář policistům

Motorkář policistům sdělil, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a že se bál, aby neskončil ve vězení. Lustrace jeho slova potvrdila s tím, že zákaz řízení má do října 2022. Kromě toho měl řidič na polském motocyklu Suzuki umístěnou německou neexistující poznávací značku.

Čtěte také

Policisté dále vyzvali 32letého řidiče k dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem, ovšem orientační test na drogy měl pozitivní. Lékařské vyšetření s odběrem krve odmítl s tím, že si je vědom toho, že je „pod vlivem“. Muž se přiznal k požití kokainu a marihuany o uplynulém víkendu a dále se také doznal k držení těchto omamných látek.

Policisté u něho tyto nalezené drogy zajistili a postoupí je ke znaleckému zkoumání z odvětví chemie. Jednalo se o necelých 20 g sypké látky (kokain) a přes 20 g sušiny (marihuany).

V současné době Police České republiky případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což pachateli hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.

Na Trutnovsku ujížděl zdrogovaný motorkář policistům
autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související