VIDEO: Muž stopoval na dálnici. A protože nechtěl místo opustit, skončil na policejní služebně

4. listopad 2020

V pátek 30. října 2020 o půl třetí odpoledne přijala Policie České republiky na lince 158 hned několik oznámení o muži, který stopuje na 50. kilometru dálnice D11 ve směru na Hradec Králové.

Na místo okamžitě vyrazila hlídka policistů z dálničního oddělení, která stopaře našla na připojovacím pruhu dálnice od Kolína. Muže ztotožnila, a po sepsání přestupku, s kterým nesouhlasil, ho vyzvala k opuštění dálnice. Této výzvy nedbal a chtěl pokračovat ve stopování.

Čtěte také

Muž s policisty nespolupracoval, neuposlechl opakované výzvy k opuštění dálnice, aktivně se bránil při zajištění a začal se chovat vulgárně a agresivně.

Policisté proto za pomocí donucovacích prostředků ho zajistili a k dalším potřebným úkonům převezli na služebnu, kde byl také podroben dechové zkoušce i testu na jiné návykové látky. Obojí s negativním výsledkem. Jak se na dálnici dostal, odkud jel, či kam měl namířeno, se policisté nedozvěděli, protože odmítl vypovídat.

Devětatřicetiletý muž, který je podezřelý ze spáchání přestupku neuposlechnutí výzvy a porušení zákazu vstupu na dálnici, se bude zpovídat správnímu orgánu, kam budou oba přestupky předány k dořešení.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka