VIDEO: Dobrý den, vy jste řidič? Bol som... Chtěl jen přeparkovat a přitom nadýchal téměř 4 promile

9. říjen 2020

Policisté z obvodního oddělení Hradec Králové 1 byli ve středu 7. řijna 2020 v podvečerních hodinách přivoláni do Březhradu strážníky městské policie, kteří zastavili řidiče motorového vozidla, u něhož zjistili požití alkoholu (3,42‰). 

Policejní hlídka 45letého muže podrobila nové dechové zkoušce. Ta ukázala výsledek ještě o 0,32‰ vyšší. Hlídka muže zadržela a převezla na protialkoholní záchytnou stanici.

Čtěte také

Následující den po vystřízlivění byl řidič umístěn do policejní cely k provedení dalších úkonů. Následně mu policisté sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, a jelikož se jedná o cizince, který by se mohl vyhýbat soudnímu líčení, zůstal v cele a dnešního dne byl předveden k soudu.

Z vyšetřování vyplynulo, že řidič chtěl své auto po vypití 0,5 litru vodky přeparkovat z jednoho parkoviště na jiné vzdálené několik desítek metrů. V přejetí z místa na místo mu zabránili strážníci, kteří ho zastavili ke kontrole.

Městská policie zastavila řidiče motorového vozidla, u něhož zjistila požití alkoholu 3,42‰

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky ho soudce může potrestat odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.