VIDEO: Co na svátek všech „zušek“ chystají v Jičíně? Celorepublikový happening ZUŠ OPEN je za dveřmi

30. květen 2019

Celorepublikový happening základních uměleckých škol ZUŠ OPEN si klade za cíl zviditelňovat práci a aktivity „zušek". Ve III. ročníku oslav umění a výchovy si to všichni užijí skutečně naplno, protože bude dokonce dvoudenní, v poslední květnový a v první, červnový den. 

Po celé republice se můžete těšit na atraktivní programy nejen ve školách, kulturních domech, galeriích ale i v ulicích měst. Do ulic vyrazí děti společně se svými pedagogy a hudbu, divadlo i tanec nám představí nejen v ulicích, ale také ve veřejných sálech v poslední květnový a první červnový den.

Děti spolu se svými pedagogy chystají bohatý program: hudbu, tanec, divadlo, výstavy nebo workshopy v režii základních uměleckých škol.

Do projektu se přihlásilo přes 400 škol a mezi nimi nechybí ani Základní umělecká škola v v Jičíně. Co si na svátek všech ZUŠek připravili?

Zleva: Jaroslava Komárková Vojta Tichý, Kristýna Kopalová a Zdeňka Svobodová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Na to se zeptala moderátorka Jana Kudyvejsová. Dnes přijeli do studia Českého rozhlasu Hradec Králové hosté z jičínské ZUŠ: ředitelka Jaroslava Komárková, učitelka zpěvu Zdeňka Svobodová, mladá zpěvačka Kristýna Kopalová a houslista Vojta Tichý.

O co je na základních uměleckých školách největší zájem? Obecně žáků přibývá nebo ubývá? Jak jsou na tom děti se zájmem věnovat se nějaké umělecké činnosti a tvorbě?

Celou radioporadnu s hosty z jičínské ZUŠ si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související