VIDEO: Agresivní a opilý muž zaměstnal v Hradci Králové tři desítky záchranářů. A nebylo to poprvé

29. září 2020 10:49

22. září 2020 krátce po 21. hodině přijali na lince 158 oznámení od muže, že jeho kolega z práce chce spáchat sebevraždu. Okamžitě se po Hradci Králové rozjela pátrací akce. Policistům se podařilo muže během hodiny vypátrat v Kydlinovské ulici, jak sedí na středu traverzy železničního mostu nad řekou Labe. 

Na místo vyrazila další policejní hlídka, zásahová jednotka s vyjednavačem, záchranná zdravotnická služba i hasiči s požárním vozidlem, žebříkem a gumovým člunem.

Čtěte také

Muž byl agresivní, pokřikoval a zjevně byl pod vlivem alkoholu. Po náročném vyjednávání trvajícím cca 1,5 hodinu se podařilo muže z mostu dostat a bez viditelného zranění předat do péče lékařům. Policisté u 26letého muže zjistili 1,7 promile alkoholu v dechu.

Po nalezení muže na železničním mostě, musel být vlakový provoz přerušen, kdy krátce před půlnocí mohl být opět obnoven.

Na místě zasahovalo celkem 30 záchranářů, které muž nezaměstanal poprvé.

Z obavy o život v roce 2017 zasahovala celá IZS

Ve čtvrtek 28. září 2017 v 7 hodin ráno přijali na tísňové lince přijali oznámení, že na střeše předměřické základní školy sedí muž s kapucí na hlavě. Oznamovatel uvedl, že si zprvu myslel, že se jedná o nějakého řemeslníka, ale když ho na samém místě o hodinu později uviděl znova, tak zavolal na linku 158.

Agresivní a opilý muž zaměstnal v Hradci Králové tři desítky záchranářů

Na místo vyrazilo hned několik hlídek, včetně zásahové jednotky s vyjednavačem, záchranná zdravotnická služba i hasiči s požárním vozidlem a se žebříkem.

Čtěte také

Policistka z obvodního oddělení Smiřice, která na místo s kolegou dojela jako první, za mužem na střechu vylezla a když se k ní otočil, poznala ho. Věděla, že se jedná o 23letého místního mladíka, který před nedávnem vylezl na střechu budovy v Průmyslové ulici.

Ujistil ji, že nemá sebevražedné sklony, ale že vyhledává místa ve výškách, kde má klid na přemýšlení o své existenci a kochá se výhledem. Společně s kolegou mu pomohla bezpečně slézt.

Podrobili ho dechové zkoušce, která byla negativní, ale orientační test na drogy ukázal pozitivní výsledek na amfetamin a cannabis. Mladík se přiznal k požití pervitinu a vykouření jedné cigarety marihuany.

Po řádném prošetření, policisté přestupek proti veřejnému pořádku předali k dořešení správnímu orgánu.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související