Vídeňská roštěná /podle paní Danuše Novákové/ 13.3.2004
Suroviny:
Hovězí plátky na roštěnku nebo pravá roštěná, strouhanka, vejce, cibule, zelená paprika, vývar, sůl, pepř, olej.
Postup:
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.
Obalené plátky namočíme v rozšlehaném vajíčku a dáme smažit /jako řízek/.
Do zapékací mísy nebo pekáčku dáme na dno: pokrájenou slaninu, máslo, cibulku rozkrájenou na kolečka a zelenou papriku nakrájenou na nudličky a nakonec roštěnky.
Vše podléváme přiměřeně vývarem a odkryté pečeme v troubě asi 45 minut.
Jako příloha se hodí brambůrky.
Vaříme s Habadějem v sobotu 13.3.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, projektový manažer ČRo


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.