Vídeňská roštěná /podle paní Danuše Novákové/ 13.3.2004

Suroviny:
Hovězí plátky na roštěnku nebo pravá roštěná, strouhanka, vejce, cibule, zelená paprika, vývar, sůl, pepř, olej.

Postup:
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.
Obalené plátky namočíme v rozšlehaném vajíčku a dáme smažit /jako řízek/.
Do zapékací mísy nebo pekáčku dáme na dno: pokrájenou slaninu, máslo, cibulku rozkrájenou na kolečka a zelenou papriku nakrájenou na nudličky a nakonec roštěnky.
Vše podléváme přiměřeně vývarem a odkryté pečeme v troubě asi 45 minut.
Jako příloha se hodí brambůrky.

Vaříme s Habadějem v sobotu 13.3.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…

Jan Pokorný, projektový manažer ČRo

Jack London Tulák po hvězdách

Tulák po hvězdách

Koupit

Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.