Vídeňská roštěná /podle paní Danuše Novákové/ 13.3.2004
Suroviny:
Hovězí plátky na roštěnku nebo pravá roštěná, strouhanka, vejce, cibule, zelená paprika, vývar, sůl, pepř, olej.
Postup:
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.
Obalené plátky namočíme v rozšlehaném vajíčku a dáme smažit /jako řízek/.
Do zapékací mísy nebo pekáčku dáme na dno: pokrájenou slaninu, máslo, cibulku rozkrájenou na kolečka a zelenou papriku nakrájenou na nudličky a nakonec roštěnky.
Vše podléváme přiměřeně vývarem a odkryté pečeme v troubě asi 45 minut.
Jako příloha se hodí brambůrky.
Vaříme s Habadějem v sobotu 13.3.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.