Veřejná diskuse o protiraketové obraně v Hradci Králové

23. září 2010

V královéhradeckém Adalbertinu se uskuteční v pondělí 19. listopadu 2007 od 18:00 veřejná diskuse o protiraketové obraně za účasti vládního koordinátora pro komunikaci programu protiraketové obrany Tomáše Klvani. Občané zaslali prezidentu ČR, předsedovi senátu a předsedovi sněmovny výzvu za vypsání referenda k umístění radaru protiraketové obrany v Brdech. Stejně jako autoři výzvy, i vláda podporuje celospolečenskou diskusi o případném umístění radaru v Brdech. Využijte této možnosti v pondělí 19. listopadu ve veřejné diskusi !

Novinář a bývalý mluvčí prezidenta Václava Klause Tomáš Klvaňa se stal koordinátorem vládní komunikace programu protiraketové obrany. S nabídkou ho oslovil ministr zahraničí Karel Schwarzenberg už počátkem března. Klvaňovým hlavním úkolem bude přesvědčit českou veřejnost, že je umístění amerického radaru na území ČR prospěšné.
Aktivisté hnutí Greenpeace i iniciativa Ne základnám protestují proti jednáním mezi USA a Českem o případné výstavbě protiraketové základny v Brdech. Stupňují se ale i aktivity zastánců radaru. Veřejnost vyčkává, podle posledního průzkumu by více než polovina obyvatel ČR byla za určitých podmínek ochotna americký radar na českém území přijmout.

Více informací na www.protiraketovaobrana.cz

Spustit audio