Velvyslanec Státu Izrael JE Jaakov Levy v Hradci Králové

22. září 2010

Ve čtvrtek 2. října 2008 navštíví Hradec Králové velvyslanec Státu Izrael JE Jaakov Levy. Od 11:30 hodin s ním proběhne beseda na téma "Aktuální dění na Blízkém východě a současná situace v Izraeli" v nové budově Univerzity Hradec Králové. Program pana velvyslance mimo přednášku zahrnuje také jeho setkání s představiteli univerzity, zastávku v Centru Sion, které návštěvu velvyslance zprostředkovalo a slavnostní otevření výstavy "Splněné sny" od 13:00 v Regiocentru Nový pivovar za přítomnosti zástupců Královéhradeckého kaje a Města Hradec Králové. Putovní výstavu poskytlo izraelské velvyslanectví a byla sestavena u příležitosti letošních oslav 60. výročí vzniku Státu Izrael.

Na 14 panelech tu návštěvníci mohou sledovat postupné naplňování snů jeho zakladatelů. Vedle starých fotografií z počátků budování státu kontrastují obrázky stejných míst a projektů ze současnosti. Výstava zůstane ve foyer Krajského úřadu do 11. října.
Návštěva se koná v rámci akce Dny pro Izrael - již tradičním podzimním obohacení kulturního života v Hradci Králové, která proběhne letos v termínu 30. září - 6. října. Cílem celého projektu je zprostředkovat široké veřejnosti informace o historii židovského národa i o současném dění v Izraeli, a spolu s tím také přiblížit židovskou kulturu.

Spustit audio