Velikonoční rozhlasové vysílání z Hradce Králové je plné zajímavých hostů, tradic, zvyků i receptů

10. duben 2022

Po celý týden od pondělí 11. dubna až do následujícího Velikonočního pondělí 18. dubna nabídne Český rozhlas Hradec Králové seriál Velikonoce s šéfkuchařem, ve kterém šéfkuchař Radek Pálka nabídne velikonoční recepty na tradiční východočeské velikonoční pokrmy.

Velikonoce s šéfkuchařem vysíláme vždy před obědem v 11:45 hodin recepty posluchači najdou také na našich internetových stránkách.

Čtěte také

Na Velký pátek, 15. dubna, bude hostem Dobrého rána v 8:35 hodin farář Martin Lanži, který představí Broumovskou skupinu barokních kostelů od slavných architektů Dientzenhoferů jako novou kulturní národní památku letošního roku.

Dopoledním Pátečním hostem Habaděje po 10. hodině bude prof. PhDr. Tomáš Petráček z Katedry kulturních a náboženských studií Univerzity Hradec Králové.

Po 11. hodině v Radioporadně představí velikonoční zvyky a módní trendy letošních Velikonoc mistr florista Radka Jedličková ze Střední školy vizuální tvorby v Hradci Králové.

Velký pátek jako státní svátek připomene i v Dobrém odpoledni páter Jerzy Stanisław Zięba, který přes 20 let působí v královéhradecké Diecézi.

Čtěte také

V neděli 17. dubna po 18. hodině v pořadu Na nedělní vlně Hradce Králové navštívíme s redaktorkou Vlaďkou Wildovou Muzeum hry v Jičíně a s etnografkou Mgr. Hanou Macháčkovou si připomene velikonoční zvyky a tradice našeho regionu.

Během velikonočních svátků se na to, jak prožijí letošní Velikonoce, zeptáme také moderátorky Saskie Burešové, houslisty Jaroslava Svěceného nebo moderátora Daniela Stacha a dalších osobností.

Samozřejmě, že velikonoční rady posluchači dostanou i ve víkendových pořadech Vaříme s Habadějem v sobotu 16. dubna po 11. hodině a Šarm také v sobotu 16. dubna po 18. hodině a potom v repríze v neděli 17. dubna po 11. hodině.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka