Ve Vrchlabí čekají řidiče dopravní komplikace. Ve městě se sešlo hned několik oprav najednou

3. červen 2020 10:42

Dopravu ve Vrchlabí komplikují stavební a opravné práce. Některé úseky jsou úplně uzavřené, jinde dopravu řídí pracovníci stavby nebo semafory. A provoz na hlavním dopravním tahu vázne. Jaká je aktuální dopravní situace zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová. 

Stojíme přímo u autobusového nádraží ve Vrchlabí na parkovišti před jedním obchodním domem.

Čtěte také

A situace je takové, že dva nedaleké kruhové objezdy se stále plní automobily. Ráno je provoz opravdu hodně hustý.

Dopravu směrem na Trutnov řídí pracovníci stavby a reagují na aktuální hustotu provozu od centra Vrchlabí, aby v těchto místech nedošlo k úplnému dopravnímu kolapsu.

Během dopoledne se většinou dopravní situace ve městě trošku zklidní. Další nápor spojený s komplikacemi na silnicích přichází potom po 14. hodině, kdy spousta pracovníků končí s prací v továrnách a vydává se na cestu domů.

Je možné se dopravním komplikacím vyhnout?

Opravovaný úsek u autobusového terminálu se v podstatě objet nedá. Pokud si tedy řidiči nechtějí najet spoustu kilometrů přes okolní vesnice a města.

Dopravu ve Vrchlabí komplikují stavební a opravné práce

Komenského ulice, kde je další opravovaný úsek silnice, se objet dá. A to buď přes sídliště na Liščím kopci, to zejména v případě, pokud jedou řidiči z Vrchlabí nebo naopak přijíždí do města od Horní Branné. Pokud se chtějí dostat do centra, tak se musí vydat dál Valteřickou a Pražskou ulicí.

Co teď nejvíc zaměstnává strážníky městské policie?

Městská policie vyslyšela prosby obyvatel sídliště na Liščím kopci, protože tudy je vedena jedna z objízdných tras pro automobily do nosnosti 3,5 tuny, a v těchto místech se soustředí na měření rychlosti. Navíc se zde objevují nákladní vozy a kamiony, které ovšem mají v těchto místech průjezd zakázán.

Dopravu ve Vrchlabí komplikují stavební a opravné práce

Dalším místem, kde strážníci kontrolují rychlost, je takzvané Podhůří.

Jinak pokud nastanou opravdu velké dopravní komplikace, tak potom řeší provoz aktuálně v místech opravovaných úseků silnic.

Spustit audio

Související