Ve Špindlerově Mlýně se otevírají lyžařům další vleky, čeká na ně 25 cm sněhu

13. prosinec 2014

Na horách začíná nová sezóna. Areály ve Špindlerově Mlýně spouští další vleky. Na lyžaře čeká v průměru 25centimetrová vrstva sněhu. Sněžit by mělo jen ve vyšších polohách. V nižších se budou teploty po celý den držet nad nulou.

U dolní stanice vleku na Horních Mísečkách ukazovala ručička teploměru v osm hodin ráno dva stupně nad nulou. Zatímco na horní stanici na Medvědíně, který leží ve 1200 metrech nad mořem, bylo šest pod nulou.

Nad ránem se tu v nižších polohách držela také mlha a drobně pršelo. Podle meteorologů by se teploty nad nulou měly držet celý den. Sněžit by mělo jen ve vyšších polohách.

Vleky a lanovky se rozjely v půl deváté. Na Mísečkách už byli první návštěvníci a další postupně přijížděli.

Vlekaři předpokládají, že o víkendu dorazí stovky lyžařů. Rozjedou se totiž vleky, které dosud v provozu nebyly.

Jako například Hromovka, která vyveze lyžaře do Svatého Petra. Tam mohou využívat dvousedačkové lanovky a čtyřsedačkové na Pláně. Poprvé také bude otevřená modrá sjezdovka a Malý hank.

Na lyžaře čeká v průměru 25centimetrová vrstva. Sníh je ale mokrý a těžký. Terén je poměrně náročný, podmínky proto nejsou příliš vhodné pro začínající lyžaře.

Lidé, kteří chtějí na horách strávit konec roku, by si měli pospíšit s rezervací ubytování. O silvestrovské pobyty je každoročně velký zájem. Podle Martina Jandury z informačního centra ve Špindlerově Mlýně je Silvestr z 95 procent obsazen.

Nejčastějšími návštěvníky jsou Češi, ze zahraničních pak Poláci a Němci.

Spustit audio