Ve Dvoře Králové se bude přepisovat Guinessova kniha rekordů

23. září 2010

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem bude svědkem přepisování Guinessovy knihy rekordů! Místní Safari park by měl ve středu 19. prosince hostit rekordně velký Živý betlém. "Na místo dorazí i představitelé pelhřimovské agentury Dobrý den, kteří přepisování české verze rekordní knihy posvětí," uvedla jedna z pořadatelek akce Lenka Fáborská. Chybět nebudou ani kulisy dotvářející atmosféru Betléma. Stávající rekord činí 203 osob a podle registrovaných účastníků středeční akce se zdá, že bude hravě překonán. Pokus o přepsání rekordních záznamů bude v Safari parku probíhat od 10 do 15 hodin.

Snažení organizátorů může podpořit úplně každý, stačí dorazit na místo v kostýmu. Účastníci rekordního snažení ve stylovém ošacení budou mít vstup do ZOO zdarma, navíc obdrží drobné dárky. "Součástí unikátní scény budou také ovce nebo kavkazské kozy, které na akci zapůjčíme," říká vedoucí Útvaru vzdělávání a marketingu ZOO Dvůr Králové Jana Myslivečková.
S překonáním rekordu pomohou také děti z královédvorských základních škol Schulzovy sady a 5. května. Chybět zde nebudou žáci Základní školy Komenského Náchod ani školáci z Nového Města nad Metují - Krčína. Děti budou většinou představovat pastýře. Malí herci se také mohou těšit na bezplatnou prohlídku Vánoční ZOO.

Spustit audio