Ve Dvoře Králové nad Labem otvírají městské letní koupaliště. K dispozici je i dětský bazén

29. květen 2018 12:35

Návštěvníci letního koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem letos při nákupu rodinné vstupenky zaplatí méně než v minulých letech. Radnice tím chce lidem kompenzovat problémy z loňského roku, kdy se včas nepodařilo opravit dětský bazén. Brány letního areálu se poprvé otevírají dnes. S předstihem tam byl s mikrofonem reportér Václav Plecháček.

Královédvorské koupaliště je připraveno na otevření před novou letní sezónou. Společně s vedoucím odboru investic a rozvoje Městského úřadu Dvůr Králové nad Labem Ctiradem Pokorným stojíme u Delfínka, to je dětské koupaliště, které je celé zrekonstruovaní a nově zprovozněné. Po loňské uzavírce bude lidem opět k dispozici.

„My jsme v rámci stavebních prací udělali kompletní novou hydroizolaci zvenčí. Následně jsme vybetonovali nové dno a stěny bazénku. A aplikovali jsme fólii, jako povrchovou úpravu. Nově jsme udělali rozvody vody k atrakcím, kde máme skluzavku ve tvaru slona a hříbek, ze kterého bude téct voda," říká Ctirad Pokorný.

Problémy s podložím prodloužily opravu dětského brouzdaliště ve Dvoře Králové

Opravy dětského koupaliště ve Dvoře Králové zkomplikovaly problémy s podložím

Letní Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem v letošním roce pravděpodobně navštíví nejméně lidí za několik posledních let. Zatím jich přišlo čtrnáct tisíc, tedy o pět tisíc méně než loni. Kromě počasí může být jedním z důvodů i to, že se stále nepodařilo zprovoznit dětský bazén Delfínek. Ten měl být původně k dispozici v polovině června, nakonec se v něm ale děti vykoupou až v příštím roce.

Je potřeba připomenout, že dětské koupaliště jste chtěli otevírat už v průběhu minulého roku. Proč se práce zdržely?

„Měli jsme problémy se špatným vysycháním podloží. Kde se nám i přes sondy neustále projevovala vlhkost a nebylo možné aplikovat výsledný nástřik. Dokonce jsme ve dně bazénu objevili i staré rozvody vody, ze kterých stále tekla voda do konstrukce," vysvětluje Ctirad Pokorný.

Další úpravy proběhly také na hlavním bazénu, kde přibyla zhruba centimetr a půl vysoká betonová hrana. Proč? „Jednoduše proto, aby nám na obou stranách bazénu voda přetékala rovnoměrně do přelivového žlábku a tím docházelo k rovnoměrnému čištění bazénu," říká Ctirad Pokorný.

Otevřené Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem

Je tady také mluvčí Městského úřadu Dvůr Králové nad Labem Miroslava Kameníková. Kolik celkové úpravy bazénu stály peněz? „Stavební úpravy stály zhruba 3 miliony korun. A město chystá další investice do modernizace sociálního zařízení."

Radnice slibovala ve chvíli, kdy se v loňském roce neotevřela ona dětská část bazénu, že poskytne návštěvníkům v následující sezóně jakési kompenzace. Ta sezóna právě začíná. O jaké kompenzace tedy půjde?

„Rady města schválila nový ceník vstupného na koupaliště. Vstupné zůstává stejné až na výjimku rodinných permanentních vstupenek. Ty se zlevní o 50, 100 a 200 korun. Takže rodiny zaplatí za permanentku na deset vstupů 250 korun, na třicet vstupů 600 korun a na šedesát vstupů 1 100 korun," popisuje zmiňované zvýhodnění pro návštěvníky koupaliště Miroslava Kameníková.

autoři: Milan Baják , PLE
Spustit audio

Související