Včely nás mohou mnohému naučit, říká herec a včelař tělem i duší Václav Kopta

16. listopad 2018

Je lepší med květový, luční, lipový, smíšený, medovicový, plástečkový, pastovaný, černý nebo bílý? I to se dozvíte v pátek 16. listopadu, kdy jsme pro vás připravili Medový den!

Od časného rána až do večerních hodin si budeme povídat o blahodárných účincích medu, dozvíte se, jaká byla letošní včelařská sezóna a dáme vám i recepty pro zdraví.

Mám 20 milionů neposedných zaměstnanců, usmívá se včelařka Simona Adamcová

Simona Adamcová, držitelka titulu Živnostník roku 2015

Simona Adamcová před několika lety vůbec netušila, že jednou bude držitelka titulu Živnostník roku a už vůbec ne za jaký obor podnikání. Tahle mladá žena měla totiž kdysi dost slibně nastartovanou dráhu profesionální hudebnice.

A pokud přijdete do naší kavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové mezi 9:00 a 12:00, budete mít možnost ochutnat medové lahůdky našich předních včelařů a také se potkat s včelařem, hercem a muzikantem Václavem Koptou.

Rychlé medové recepty nabídne kutil tělem i duší Láďa Hruška.

A medovou radioporadnu přímo z rozhlasové kavárny má pro vás připravenu včelař Václav Jirka z Jaroměře.

Ale to není všechno!

Mohli jste nám napsat, kdy a kde jste si vy nejlépe medili. Dárkový balíček medu od nás získal za svůj příběh Petr Mitrega. Gratulujeme!

Tak nepropásněte Medový den na rozhlasových vlnách!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.