Vánoční stromy ozdobily Hradec Králové - začíná Advent

26. listopad 2010

Něco se změnilo, řekli jste si možná, když jste procházeli Hradcem Králové. A je to tak. Už zase máme na Velkém a Masarykově náměstí monstrózní návštěvu. Dva panáctimetrové stromy nám "přišly" připomenout, že se blíží čas vánoční. Oba velikány darovali lidé ze svých soukromých zahrad. Pro jeden z nich bylo třeba zajet do nedalekých Předměřic nad Labem. Redaktorka Eva Boudová byla u toho.

Vánoční výzdoba v Hradci Králové bude poprvé rozsvícena už v sobotu 27. listopadu a potrvá až do 6. ledna příštího roku.
V neděli 28. listopadu 2010 je první Adventní neděle.
Vánoční atmosféru zažijí návštěvníci na zámku Hrádek u Nechanic, kde se akce Vánoce na zámku uskuteční o víkendech od 27.
listopadu do 12. prosince.
Na zámku v Náchodě se uskuteční adventní program ve vánočně vyzdobených interiérech 27. až 28. listopadu.
Adventní a vánoční výstava, na které představí svá díla studenti Floristické střední školy, se koná v budově školy v Jiráskových sadech v Hradci Králové. Akce pokračuje až do neděle 28. listopadu.
21. ročník MUZEJNÍHO ADVENTNÍHO TRHU se koná v Muzeu východních Čech v Hradci Králové na Eliščině nábřeží až do neděle 28. listopadu do 16 hodin.
Také historická budova Nového Adalbertina na Velkém náměstí v Hradci královéopět ožila adventními trhy. Od pátku 26. listopadu do
neděle 28. listopadu můžete přijít nasát tradiční předvánoční atmosféru a nakoupit mnoho dárků a také se pobavit kulturním programem.

autor: ebo
Spustit audio