Vánoční stromky darované lesníky potěšily zdravotníky a pacienty v hradecké fakultní nemocnici

15. prosinec 2021 07:21

Lesníci přivezli do Fakultní nemocnice Hradec Králové několik vánočních stromků. Státní podnik Lesy České republiky tak chce potěšit pacienti a zdravotníky, kteří budou vánoční čas trávit právě v nemocnici. 

„Přivezli jsme 13 smrků ztepilých, ty jsou od Litomyšle. A 10 borovic lesních, ty jsou z lokality od Koliby, přímo z Hradce Králové, říká lesní správce Petr Mlynář, který čerstvě uříznuté stromky přímo do areálu nemocnice přivezl se svým kolegou.

23 stromků bude zdobit hned několik oddělení.

Čtěte také

„Půjde to na všechna oddělení dětské kliniky, urologické kliniky, chirurgické a kardiochirurgické kliniky, na internu. Prostě tam, kde vždy zůstane několik pacientů, kteří nemohou domů na vánoční svátky ke svým blízkým, doplňuje lékařský náměstek Fakultní nemocnice Hradec Králové Zdeněk Tušl.

Jednotlivá oddělení si tak postupně stromky rozeberou a personál je následně nazdobí. „Myslím si, že to udělá velkou radost jak našim pacientům, tak i personálu, který zde bude muset Vánoce také trávit. Aspoň trošku to navodí domácí a slavnostní atmosféru.

V rámci celé České republiky rozváží lesníci přes 100 stromků do 20 nemocnic

Hned jako první si svůj stromek přišly vybrat děti z dětské skupiny Fakultní nemocnice Fanynka a odnesly si s sebou borovici. „Mě se tenhle líbí. A ozdobíme si ho světýlkama. A dárečky tam budou. Ty přinese Ježíšek.

Čtěte také

Kromě hradecké fakultní nemocnice o vánoční stromek v Královéhradeckém kraji také požádala Oblastní nemocnice Náchod.

Potvrzuje to mluvčí Lesů České republiky Eva Jouklová. „Chceme tak potěšit pacienty i zdravotnický personál. To si myslím, že se podařilo. Když potom vidíme ty stromečky ozdobené na chodbách nemocnic, tak to určitě vánoční atmosféru navodí.

V rámci celé České republiky rozváží lesníci přes 100 stromků do 20 nemocnic.

Spustit audio

Související