Vánoce neslaví pouze lidé, dárky si určitě zaslouží i zvířata

22. prosinec 2014

Osud opuštěných psů není obyvatelům Hradce Králové lhostejný. Právě teď před Vánocemi přinášejí psům v útulku potřebné věci. Pracovníci zařízení zájem a pomoc od obyvatel vítají. Během posledních dní už sem s výslužkou dorazily desítky lidí.

V královéhradeckém městském útulku mají teď 35 psů a jak to tak vypadá, každý tady o vánocích dostane pořádnou nadílku. Lidé v předsvátečním čase přicházejí a nosí potřebné věci.

"Vždycky před Vánoci tohle zesílí a dostaneme pro naše svěřence spoustu dárků, krmiva, hraček", říká pracovník útulku Martin Kulhánek. Přijít s nadílkou sem může každý, kdo má zájem a chce opuštěným psům přilepšit. Každého tady vítají a přijít může téměř kdykoli.

"Každý den, v podstatě od sedmi ráno do sedmi do večera, stačí zazvonit, budeme opravdu hodně rádi".

Čtěte také

Martin Kulhánek se právě zdraví s manželi Zahradníkovi. Ti se vrací z procházky se dvěma psy, které chodí pravidelně venčit: "Jmenuje se Fousek, je mu asi osm let, je to takovej střapatej pejsek a hrozně hodnej kluk". Představuje svého čtyřnohého kamaráda Karel Zahradník. Jemu ani jeho manželce není osud psů lhostejný, proto jim přinesli vánoční výslužku.

"Teď jsme přinesli deky a nám před 3 měsícema umřel pejsek, tam jsme sem po něm všecko přinesli - žrádlo, hračky…", prozrazuje Miroslava Zahradníková. Podobných lidí už přišly desítky. Pracovníci útulku říkají, že každá pomoc je dobrá.

Opuštěný pejsek v mělnickém útulku

Letos naštěstí mnoho psů nepřibylo, to je podle Martina Kulhánka rozhodně dobrá zpráva: "Těžko říct, čím to je, jestli je to nějakým uvědoměním lidí".

Potřebné věci sem lidé mohou nosit po celý rok.


Zvětšit mapu
Spustit audio